Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karslılara verdiği sözleri tekj tek yerine getiriyor. Bakan Arslan’ın referandum öncesi, ‘kente merkezinin yollarını sıcak asfalt yaptıracağım’ sözünün ardından harekete geçen Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü, kent merkezine giriş-çıkış bulvarlarının asfalt çalışmalarına başladı.

2017 yılında Faikbey Caddesi’nden başlatılan ve Cumhuriyet Caddesi ile devam eden sıcak asfalt ve modern kaldırım yapımı çalışmaları vatandaşların yüzünü güldürüyor. Kent merkezine giriş bulvarlarının da baştan aşağıya sökülerek sıcak asfalt yapılması kentte memnuniyetle karşılanıyor.

Belediye sınırları içerisinde olması ve belediyenin yapması gereken yol ve kaldırımları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yaptırdığına dikkat çeken vatandaşlar, “Ayaklarımız çamurdan kurtuldu. Yıllarca yollarımıza el vurulmadı. Allah bakandan razı olsun, bakanımızın sayesinde yollarımız ve kaldırımlarımız tek tek yapılıyor. Bazı arkadaşlarımız seçim çalışması diyor. Gülüp geçiyoruz. Bakanımız referandumda söz vermişti. Ve hemen akabinde Faikbey Caddesi’ne başlamıştı. Şimdi de diğer caddelerimiz yapılıyor. Daha ne isteyelim. Bakanımızın verdiği sözlerin arkasında durması, bizlere verdiği sözün ne kadar kıymetli olduğunun gösteriyor. Biz kendisinden razıyız, Allah razı olsun” diye duygularını dile getirdiler.

Havaların yağışlı gitmesine rağmen Kars’ı Digor üzerinden Iğdır ve Ağrı Doğubeyazıt’a bağlayan İsmail Alaca Bulvarı’nın sıcak asfalt çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Bir taraftan söküm çalışmaları devam ederken, bir taraftan yolun sıcak asfalt yapılması en çok yıllarca evlerine çamura batarak giden vatandaşların yüzünü güldürdü. Çoluk çocuklarının çamurdan kurtulduğuna dikkat çeken vatandaşlar, yollarını yapan karayolları çalışanlarına da yardımcı oluyor.

İsmail Alaca Bulvarı’nın önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

Öte yandan Bakan Arslan’ın girişimleriyle Cumhuriyet Caddesi’nin de Mihralibey Köprüsü’ne kadar yeniden kaldırımlarıyla birlikte sıcak asfalt yapımına başlandı.