Muğla Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) ve TÜBİTAK işbirliğinde Muğla’da ilk defa konferans düzenlendi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Muğla genelinden 500 öğrenci katıldı. Konferansa, Vali Yardımcısı Rıza Dalan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Arslan ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Ayşe Oğuz Ünver de katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan BİLSEM Müdürü Bekir Cevizci, “Açılalı daha bir yıl olmuşken bu bir yıla 30’a yakın faaliyet ve 20’ye yakın ulusal ve uluslararası proje sığdırdık. Bu projelerden altısı TÜBİTAK tarafından kabul edildi. TÜBİTAK gibi ciddi organizasyonlar tarafından yapılan birçok yarışmada bazı kategorilerde ilimizi tek başımıza temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu başarı öğrencilerim ve öğretmenlerime ait. Huzurlarınızda bu başarıya imza atan öğrenci ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından konferansı veren TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Halil Kırbıyık’a, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Konferansın ardından öğrenciler tarafından Kırbıyık soru yağmuruna tutuldu.