Play Spor ile Yılport Samsunspor youtube kanalında ortak yayınlanan Melih Gümüşbıçak'ın sunduğu 'Samsunspor ile Evdekal' programına konuk olan Kırmızı-Beyazlı ekibin Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bu kritik dönemde herkesin evde kalması gerektiğine işaret eden Teknik Direktör Sağlam, "Daha sağlıklı ve daha huzurlu dışarıya çıkmak için bugünlerde evde kalmalıyız" dedi.

Deneyimli Teknik adan Ertuğrul Sağlam, Kırmızı-Beyazlı ekip ile 19 kasımda sözleşme imzaladığını hatırlattı. Doğum gününün de 19 kasım olduğunu ifade eden Sağlam, "Samsunspor ile sözleşmemi 19 Kasım 2019'da imzaladım. Aynı zamanda 19 Kasım 1969'da doğdum. Bu benim için adeta geleceğimle alakalı yeniden doğuş gibi oldu. Bu müthiş vizyon ile Samsunspor, Türk futbolunun parlayan yüzü olacak" diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam, "Hayatımda kazandığım bir çok şeyi Samsunspor sayesinde kazandım. Futbol hayatımın çıkışını, antrenörlüğe ilk adımımı ve evliliğim gibi birçok ilki bu şehirde gerçekleştirdim. Buraya gelmeden önce Süper Lig'den 3 kulüp teklifte bulundu. Aklım, gönlüm ve tecrübelerim, bundan sonraki süreçte daha akılcı bir projeyi yakalamam gerektiğini söyledi. Beklentilerimi Samsun ve Samsunspor’da karşılayacağım diye tatmin oldum" dedi.

“Her şeyin durduğu bu ortamda Samsun'da temmuz ayında faaliyete geçecek olan 2 suni çim 2 doğal çim ve modern bir tesis çalışması hızlı bir şekilde devam ediyor. Allah’ın izniyle temmuz ayında altyapı oyuncularımızla orada idmanlara başlayacağız. Türkiye'deki en modern alt yapı tesisini hem Samsun'a hem de ülke futboluna kazandıracağız. Altyapı olarak Türkiye'den 3 takım sayalım desek bunlardan birisi Samsunspor'dur”

“İnşallah Süper Lig'e çıktığımızda takımımızda 5-6 tane altyapı oyuncusu yer alacak. Eğer bu olmazsa benim burada olmamın bir anlamı yok. Sonrasında hem üreten hem de ürettikleriyle Türk futboluna farklı bir renk ve kalite getiren Samsunspor’u herkes görecek. Tüm bu beklentilerden dolayı buradayız. Samsunspor Türk futbolunun parlayan yüzü olacak”

 “7-8 yıldır hep üzülmüş, sıkıntılı ortamlardan ruhu kararmış,  geleceğe karamsar bakan taraftar grubu, 8 sene sonra böyle bir zenginlikle karşılaşıyor. Artık onlar da geçmişin acısını çıkartarak geleceğe umutla bakıyor. Süper Lig yolunda taraftarımız, en iyi futbolcu ve en iyi antrenörden daha çok katkı sağlayacak. Takım küme düştüğünde tribünlerde ağlayan taraftarlarımızı güldürme zorunluluğumuz var” dedi

Salim Yıldız