Aydın’ın Nazilli ilçesinde çeşitli adreslere düzenlenen uyuşturucu operasyonda gözaltına alınan 2‘si bayan 4 kişi tutuklandı.
Nazilli Kaymakamlık toplantı salonunda ele geçirilen uyuşturucu ve materyalleri sergilenirken, Kaymakam Okur tarafından yapılan basın açıklamasına İlçe Emniyet Müdürü M.Ali Berksoy ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amiri Mehmet Yıldırım eşlik etti.
Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin ‘uyuşturucu madde ticareti’ yapan sokak satıcılara yönelik yaptığı çalışmada A.D. ve S.D.’nin esrar maddesi, ecstasy hap ve bonzai sattıkları bilgisi almasının ardından 2 ay süren saha çalışmaları ile şüphelilerin yakalandığını belirten Kaymakam Mehmet Okur; “Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin 15 Mayıs 2014 tarihinde operasyon için düğmeye basıldı. Planlı çalışma başlatan Nazilli KOM Ekiplerimiz, Aydın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle koordineli çalışma başlatarak, A.D. ve S.D.’den uyuşturucu madde satın aldıkları tespit edilen 7 içiciye önceki gün operasyon yaptı. Operasyonda 7 adet fişek halinde 14.59 gr. esrar maddesi, 2 adet ecstasy hap ile birlikte yakalarken, planlı çalışmaya son veren ekiplerimiz ‘uyuşturucu madde ticareti’ yapan 3 ayrı adresteki satıcı olduğu iddia edilen 4 kişiye operasyon düzenledi. 3 farklı yerde yapılan aramada, 188 adet fişek halinde sarılı vaziyette toplam ağırlığı 255.74 gr kubar esrar, daralı 402.40 gr kubar esrar, 28 paket kaçak sigara, 2 adet el telsizi, esrar paketlemede kullanılan 56 adet kilitli poşet, 107 adet beyaz çizgili kağıt, eroin içiminde kullanılmış olan 13 adet alüminyum folyo ve 8 adet beyaz kağıt ile esrar içiminde kullanılmış olan 1 adet pet şişeden yapılma düzenek ele geçirildi. Olayla ilgili olarak, A.D., S.D., E.D., İ.K. ve S.H. isimli şahıslar yakalanmış olup, şahıslardan E.D.’nin ifadesi alınarak salıverilmiştir. Olayla ilgili olarak adli makamlara sevk edilen A.D., S.D., İ.K. ve S.H. ise mahkemece tutuklanarak Nazilli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmiştir” dedi
JANDARMA’DA 310 KÖK ELE GEÇİRDİ
Operasyonda emeği geçen emniyet mensuplarına teşekkür eden Kaymakam Okur; “Gençlerimizi ve vatandaşlarımızı zehirleyen bu zehir tacirlerinin yakalanmasında başarılı olan tüm personellerimizi tebrik ediyorum. Bu başarılı çalışmaların devam etmesi tek dileğimiz. Aynı zamanda bu ay İlçe Jandarma Bölgemizde de yapılan çeşitli operasyonlarda 310 kök dişi hint keneviri ele geçirilmiştir” ifadelerini kullandı.