Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, mahalle giriş ve çıkışlarına kurulacak Plaka Tanıma Sistemi ile ilçe genelinde güvenliği arttıracaklarını söyledi.

Altınordu Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. oturumu gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda mahallelerin güvenliğini yakından ilgilendiren Plaka Tanıma Sistemi uygulaması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Kaymakamlığı, Jandarma Komutanlığı ve Altınordu Belediyesi tarafından ortak yürütülecek olan proje ile mahallerdeki asayiş oranlarının en aza indirileceğini vurguladı. Tekintaş, mahalle giriş ve çıkışlarına kurulacak Plaka Tanıma Sistemi ile ilçe genelinde güvenliği arttıracaklarını ifade ederek bunun Türkiye’de ilk olduğunu aktardı.

Tekintaş, “Hayata geçirilecek olan Plaka Tanıma Sistemi mahallelerin giriş ve çıkışlarını kurulacak. Kurulan bu sistem ile hırsızlıkların önüne geçilirken yabancı araçların ise kontrolü sağlanacak. Altınordu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Plaka Takip Sistemi’nin takibini ise kolluk kuvvetler yapacak” dedi.