Kurban Bayramı'na sayılı günler kalmasıyla beraber vatandaşıda heyecan sardı. Tatile gidicek olanlar,Akraba ziyaretlerinde Kendinden küçüklere para vericek olanların nakit ihtiyacı olacak . Nakit ihtiyacını gidermek için para çekecek olan vatandaşların merak ettiği, Kurban Bayramı’nda bankalar açık mı, kapalı mı sorusuna haberimizde yer verdik.

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Bu yıl, 9 Temmuz'a denk gelen Kurban Bayramı, 12 Temmuz'da sona erecek. Arife günü ise 8 Temmuz'a denk geliyor. 8 Temmuz Cuma gününe denk gelen arife günü yarım gün, 9-12 Temmuz arasına denk gelen bayram günleri ise tam gün olmak üzere toplamda 4,5 gün tatil olacaktı. Ancak kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram tatilinin 9 gün olacağını açıkladı. Böylece kamuda çalışanlar için bayram tatili 9-10-11-12-13-14-15-16-17 Temmuz tarihleri oldu.

BANKALAR AÇIK MI?

Bayram tatili uzayınca, bayram için nakit ihtiyacı da arttı. Bu nedenle vatandaşın aklına Kurban Bayramı’nda bankalar açık mı, kapalı mı sorusu geldi. Peki bankalar bayramda açık mı?
Uluslararası finans takvimine göre 13-14 Temmuz tarihleri arasında tüm bankalar çalışacak. Kurban Bayramı ve 15 Temmuz arasında kalan günlerin de tatil olmasıyla birlikte 9 güne çıkarılan bayram tatili, tüm kamu personellerini kapsıyor olsa da 13-14 Temmuz tarihleri arasında bankalar çalışmaya devam edecek.Fakat bankalar Kurban Bayramı süresince çalışmayacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.