Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan ve Türkiye’deki Likya medeniyetlerini temsil eden ilk Likya Uygarlıkları Müzesi’nin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ramazan Bayramı için verilen 9 günlük tatilin iç turizme olumlu yansıdığına dikkat çekti. Bakan Avcı, “Bu gerçekten iç turizm bakımından önemli bir hareketlilik getirdi. Erken açıklanması da sektör tarafından olumlu karşılandı. Geçen yıl 5 aylık erken rezervasyon 3 milyonken bu yıl 4 milyonu geçti. İnşallah Ramazan Bayramı’yla 4 milyon 300 bin civarında olacağını tahmin ediyoruz. Şuanda doluluk oranı yüzde 80, bayramda yüzde 90 olacağını tahmin ediyoruz. Bunu sadece oteller, turizm açısından değil, bu hareketliliğin aynı zamanda esnafımıza yansıyacağını ümit ediyoruz” dedi.

“KURBAN BAYRAMI DA 9 GÜN TATİL OLABİLİR”
Bakan Avcı, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin iç turizmi olumlu olarak etkilemesiyle birlikte, turizm işletmecileri için Bakanlar Kurulunun Kurban Bayramı’nı da 9 güne çıkartabileceğini söyledi. Kurban Bayramı’nın takviminin 9 güne uygun olduğuna işaret eden Bakan Avcı, “Biliyorsunuz önümüzdeki Kurban Bayramı da aşağı yukarı aynı günlere denk geliyor. O da düzenlemeyle 9 güne çıkabilecek bir takvim görülüyor. Zannediyorum Bakanlar Kurulu yine aynı konuda daha erken bir açıklamayla, okulların açılışı hemen arkasından başlayacağı için erken açıklanması daha yararlı olacaktır. Dolayısıyla Eylül ayında da Kurban Bayramı münasebetiyle bekliyoruz. Ramazan Bayramı’nda umduğumuz neticeyi alacağımızı görüyoruz. Bunun için ben, turizm işletmecilerinin bu bayramı iyi değerlendirmelerini, fiyat politikalarını ona göre ayarlamalarını, iç turizmi hareketlendirecek fiyat ayarlamalarını buradan hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

Bakan Avcı ayrıca, turizmin kötü gidişatından etkilenen işletmecilerin durumları hakkında da mağduriyetlerin giderilmesi üzerine çalışmalar gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.