DENİZLİ'de sivil toplum örgütleri ve sendikalar 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde ortak basın açıklaması düzenleyerek savaşların durdurulmasını istedi.
1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Denizli'de DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve sivil toplum örgütleri Candoğan Parkı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 100 kişilik grup "Çocuklarımız Ölmesin", " Savaşa Hayır", "Barış hemen şimdi" yazılı pankartlar açtı. Ortak basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Dede, çocukların ölmemesi için barışın hemen şimdi gelmesini belirterek "Barış özleminin, özellikle son yıllarda Ortadoğu merkezli olarak yaşanan savaş ve emperyalist işgaller, Türkiye içinde ve dışında çatışmaların artmasıyla birlikte daha da arttığı bir dönemden geçiyoruz. Bu yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü, Ortadoğu'da şiddetlenen çatışma ve katliamların, Türkiye'de yeniden kışkırtılan çatışma ortamı sonrasında yaşanan ölümlerin, baskı, şiddet ve fiili sıkıyönetim uygulamalarının yaşandığı bir döneme denk geldi. Türkiye'de savaştan, silahlanmadan rant uman kesimler, barışı savunmak yerine sürekli çatışma ve savaş çığırtkanlığı yapıyorlar" dedi.
Dede, acil barış talebinin dikkate alınması gerektiğini belirterek, "Yıllardır şiddet ve baskı politikalarında ısrar edenlerin, 'Yurtta barış, dünyada barış' için mücadele etmek yerine, 'İçeride savaş, dışarıda savaş' politikasının benimsenmemesinin bedelini, bu ülkenin gençleri, AKP'nin seçim hesaplarına kurban edilerek, yaşamlarının baharında ölüme gönderilerek ödüyor. Son iki ay içerisinde öldürülen çocukların, hayatının baharında toprağa düşen gençlerin aileleri, yakınları başta olmak üzere, Türkiye'de yaşayan bütün halkların acil barış talepleri dikkate alınmalıdır. Silahların ve savaşın konuştuğu yerde ne barış, ne demokrasi, ne ekmek ne de özgürlükten söz edilebilir. Savaşa hayır. Çocuklarımız ölmesin. Barış hemen şimdi gelsin" diye konuştu. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI