MADEN Teknik Araştırma Ege Bölge Müdür Yardımcısı Burhanettin Yüce, Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nin Hastepe Mevkisi'nde titanyum rezervi tespit edildiğini açıkladı.
Maden Teknik Araştırma (MTA) Ege Bölge Müdür Yardımcısı Burhanettin Yüce, Alaşehir İlçesi'ne iyi haber verdi. Manisa İl Koordinasyon Kurulu'nun yatırımlarla ilgili ikinci dönem toplantısına katılan MTA Müdürü Yardımcısı Yüce, Alaşehir İlçesi'nin Hastepe Mevkisi'nde titanyum rezervi olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Yüce, "Titanyum, hafif güçlü ve dayanıklı bir metaldir. Hafif alaşım olması sebebiyle uzay sanayisinde, cep telefonlarında, boyada ve otomotiv sektöründe yoğun olarak kullanılmaktadır. Şu an Türkiye'de tespit edilen tek saha Alaşehir'dedir. Hastepe Mevkisi'nde 4 ayrı sondaj çalışması yapıldı. Sondaj çalışmaları ile birlikte laboratuvar çalışmalarımızda sürüyor. Ekonomik değerinin olup olmadığı konusunu araştırıyoruz. İyi bir sonuç alacağımıza inanıyoruz. Yaklaşık 20 gündür çalışmalarımız devam ediyor. Laboratuvar çalışmalarımız ise yaklaşık 5 ay sürecek. İnanıyoruz ki laboratuvar çalışmalarımızdan olumlu sonuç alacağız. İlk bulgularımız ekonomik değeri yüksek titanyum olduğu" diye konuştu.
MTA Bölge Müdür Yardımcısı Yüce, ayrıca Köprübaşı İlçesi'nde uranyum madeni tespit ettiklerini ve ağustos ayı içerisinde bununla ilgili çalışmaların başlayacağını da kaydetti.
FOTOĞRAFLI