18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında protokol üyeleri şehitliği ziyaret etti.
Adıyaman Belediyesi Yeni Mezarlığında Şehitlik Anıtı önünde düzenlenen törene, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Garnizon Komutan Yardımcısı Yarbay İbrahim Koyuer, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Haci Erdengi, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti başkanları, askeri erkan, vatandaşlar, şehit aileleri ve gaziler ile ilköğretim okulu öğrencileri katıldı.
Şehitlik Anıtına çelenk bırakıldıktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı sonrası askerler tarafından saygı ateşi yapıldı.
Jandarma Binbaşı Kudret Keskin ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Haci Erdengi’nin günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, Vali Mahmut Demirtaş, beraberinden protokol mensupları, şehit aileleri ve çocukları birlikte şehit mezarlarını ziyaret ederek, çiçek bıraktı. Mezarlık ziyaretinde İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.