Alevi Kültür Derneği Osmaniye Şubesi tarafından düzenlenen Muharrem Ayı iftar programına katılan Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, “Kerbela insanlık tarihi için bir milat olmalıdır. İnsan yaşamının ne kadar kıymetli olduğunu bu olayla daha iyi anlamalı ve daha iyi anlatmalıyız” dedi.

Kent protokolünün de katıldığı programda, yapılan iftar duasının ardından oruçlar açıldı. Vali Coşkun, Alevi Kültür Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Bektaş Yıldırım ile bir süre sohbet etti.

Muharrem ayının İslam kültür tarihinde önemli yeri olan bir zaman dilimini temsil ettiğini ifade eden Coşkun, “Bu ayın önemi, içinde meydana gelmiş olan önemli olaylardan kaynaklanmaktadır. İslam tarihinin en üzücü olaylarından biri olan Kerbela olayı da bu ayda gerçekleşmiştir. Kerbela insanlık tarihi için bir milat olmalıdır. İnsan yaşamının ne kadar kıymetli olduğunu bu olayla daha iyi anlamalı ve daha iyi anlatmalıyız. Bu olay tüm Müslümanların ortak acısıdır. Biz bu acılarda nasıl birleşebiliyorsak, sevinçte de birleşebilmeliyiz. Barışın insanlık yaşamında hüküm sürmesi ve yeni Kerbela`ların yaşanmaması için birbirimizi sevmeliyiz. Manevi büyüklerimizin ‘Eline, diline, beline sahip ol, kalbini, kapını, alnını açık tut’ sözünü kendimize düstur edinerek tüm kardeşlerimize gönüllerimizi açık tutmalı, birbirimize her zaman olduğundan daha fazla, sıkı sıkıya kenetlenmeliyiz. Bu gün burada sevgi, saygı ve hoşgörüyü içinde barındıran, toplumsal barış ve kardeşlik duygularının gelişmesi için önemli bir yeri olan Alevi inancına mensup canlarla bulunuyor olmaktan, acıysa acı, sevinçse sevincini paylaşıyor olmaktan ve bu manevi iftar sofrasında bulunuyor olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyor, başta Hz. Hüseyin Efendimiz ve Kerbela şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, milletimizin barış, huzur, güven, saygı ve sevgi içerisinde yaşamasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Dernek Başkanı Bektaş Yıldırım, programın sonunda, Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensuplarına iftar yemeğinde kendileri ile birlikte oldukları için teşekkür etti.

Hacı Bektaş Derneği Kültürevi’nde düzenlenen programda, Vali Coşkun’un yanı sıra Belediye Başkan Vekili Rıfat Şahin, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman’da yer aldı.