Fatsa Belediyesi Harikalar Diyarı Kent Parkı Projesi inşaatı alanında İtalyan Emendo firması Bio Gaz Uzmanı Enrico Magnano tarafından gaz ölçümü yapıldı.

Alanda yapılan gaz ölçümünün ardında vahşi depolama sahasının rehabilitasyonu projesine danışmanlık hizmeti sağlayan Convex Şirketi Proje Mühendisi Dilvin Çebi yaptığı açıklamada, ilk etap olarak sahada biriken gaz miktarının belirlenmesi için bir gaz ölçümü gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bunu birlikte çalıştığımız Emendo firmasından Bio Gaz Uzmanı Enrico Magnano ile sahada gaz ölçümleri yaparak gerçekleştirdik. Sahada olan çöp miktarına göre belli bir gaz çıkışı olacağını tespit ettik. Bu ölçümlerin ardından tarafımızdan bir takım modellemeler yapılacak ve buna bağlı olarak sahadaki gaz miktarını oluşacak ve bu güne kadar oluşmuş gaz miktarını sağlıklı belirleyebileceğiz. Şu anda sahada gaz olduğunu söylemek mümkündür” dedi.

“VERİLERİ RAPOR SONUNDA GÖRECEĞİZ”

Convex Şirketi Proje Mühendisi Dilvin Çebi, alanla ilgili mevcutta belediye tarafından yapılmış bir takım tasarılar olduğunu vurgulayarak, “Biz deneyimimize dayanarak bir takım modellemeler ve dizayn için önerilerde bulunacağız. Bununla beraber hem yapımcı firma hem de belediye ile görüşerek görüşlerimizi kendilerine ileteceğiz. Buna bağlı bir takım çalışmalar yapılacak. Şu anda yüzde olarak verebileceğim bir gaz oranı yok, çünkü bir takım indikatif bölgelerden yani sahanın tüm karakteristiğini bize anlatacak bölgelerden ölçümleri aldık. Bunların hepsini harmanlayıp özel modellerimizle işleyerek en verileri bu rapor sonunda göreceğiz” diye konuştu.

“ALANIN REHABİLİTASYONUNUN YAPILMASI ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE”

İtalyan Emendo firması Bio Gaz Uzmanı Enrico Magnano ise Dilvin Çebi’nin tercümanlığı eşliğinde yaptığı açıklamada, Harikalar Diyarı Kent Parkı projesinin Fatsa ve belediye için çok önemli bir proje olduğunu ifade ederek, “Avrupa’da genelde çöp depolama alanları şehrin dışında mekanlarda seçiliyor. O yüzden buranın rehabilitasyonunun yapılması çok önemli bir proje. Çok uzun yıllar bu tür projelerde yer aldım. Buna Afrika’da dahil. Bu nedenle deneyimim var. Konunun bu ölçekte değerlendirilmesini isterim” şeklinde konuştu.