Bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilen ‘Yılın Altın Adamları’ ödül töreni İstanbul’da gerçekleştirildi. Törende, tarihi ve kültürel varlıkların korumasına yönelik katkıda bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da ödüle layık görüldü.
Uluslararası Türksoy’la İpekyolu Dergisi ve İpekyolu Stratejik Araştırmalar Derneği tarafından 12’ncisi düzenlenen İpekyolu “Yılın Altın Adamları” Ödül Töreni İstanbul Gönen Hotel’de gerçekleşti. Ödül töreni yapılan açılış ve protokol konuşmalarının ardından başladı. Ardından ‘Yılın Altın Adamları’ ödül töreninde ödül almaya hak kazanan isimler tek tek sahneye davet edildi. Törende birçok ülkeden katılan sivil toplum kuruluşlarının başkanları, büyükelçiler ve belediye başkanlarına yıl içerisinde göstermiş olduğu başarılarından dolayı ödülleri tek tek takdim edildi.
Tarihi ve kültürel varlıkların korunması ve yaşatılması konusunda gösterdiği gayretli çalışmalar ve bu alanda başlatmış olduğu örnek hizmetlerinden dolayı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz hizmet nişanı ödülüne layık görüldü. Ödülünü almak için sahneye çıkan Başkan Yılmaz, ödüle layık gören İpekyolu Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’ne ve Uluslararası Türksoy İpekyolu Dergisi’ne teşekkür etti.
YILMAZ: “TARİHİ DOKUYU HAYATA KAZANDIRMAK İÇİN YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR BU ÖDÜLÜ BİZE GETİRDİ”
Hizmet Nişanı ödülüne layık görülen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, burada katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Yılmaz, “İpekyolu Stratejik Araştırmalar Enstitüsü sadece Samsun’da tarihi dokuyu ve tarihi değerlerimizi korumaya yönelik çabam için değildir. Ülkemizin her yerinde bulunan tarihi değerlerimize sahip çıkma yönünde büyük bir mücadele veriyoruz. Bu tarihi değerlerimize sahip çıkmaktan öte, bunları hayata kazandırmaya çalışıyoruz. O tarihi eserlerimizi hayatın içinde virane olmaktan kurtarıp hayata dahil etmeye yönelik bir çabamız var. Bu çalışmalarımızın takdir ediliyor olması beni mutlu etti. Ben İpekyolu stratejik araştırmalar enstitüsüne teşekkür ederim” dedi.