HDP’nin Rize’den aday gösterdiği isimlerden Selda Karafazlı’nın bazı yakınları tarafından yapılan"Akrabalıktan reddediyoruz" açıklamasına baba Gençağa Karafazlı’dan yanıt geldi.

Kızının adaylıktan çekilme gibi bir düşüncesinin olmadığını belirten Karafazlı, ‘provokasyon’ olarak gördüğü bu açıklamayı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

"ADAYLIKTAN ASLA ÇEKİLMEYİ DÜŞÜNMÜYOR"

Kızını ve kendisini ‘silen’ aile yakınlarının bu kararını değerlendiren Gençağa Karafazlı, açıklamanın MHP’den aday olan başka bir akrabanın yakınlarının girişimiyle yapıldığını savundu.

Buna karşın özellikle ailenin kadınlarının Selda Karafazlı’yı desteklediğini belirten baba Karafazlı, “Kızımız cesurca bir adım attı. Kızımız üzerinden HDP’nin Rize’deki çalışmalarına engel olmak istiyorlar. Selda, çalışmalarını sürdürecek, adaylıktan asla çekilmeyi düşünmüyor” diye konuştu.

"HDP TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DEVAMIDIR"

Basın toplantısında Selda Karafazlı'yı aday olmaması konusunda daha önce uyardıklarını belirten aile üyeleri, "HDP ülkemizde bilinen bir terör örgütünün devamıdır. Karadeniz bölgesinde hiçbir yapılanmaya girememiş ve halk tepkisini ortaya koymuştur. Siyasi partilere karşı değiliz. Her partide mutlaka Karafazlı ailesi vardır. Ancak HDP gibi terör örgütünün yanında yer alan ve İmralı adasında başı bulunan bir partiden akrabamızın aday olması bizleri üzdü" ifadelerine yer vermişti.

VE SON OLARAK KENDİSİ DE KONUŞTU

Akrabaları tarafından HDP'den aday olduğu için reddedilen Selda Karafazlı ilk kez konuştu. İMC TV'de Banu Güven'in sorularını yanıtlayan Karafazlı, "Benim artık daha büyük bir ailem var. Evine davet edenler var. Aile içinde görüş ayrılığı var bunun dışında başka bir şey yok. Sadece farklı siyasi düşüncelere sahibiz. Uyarılar oldu bana ' bu işe girme' diye." dedi.


ENSONHABER