Diyarbakır eski Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca’nın teröristler tarafından öldürülmesine Erzurum’dan tepki geldi. Erzurum Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı, ikindi namazına müteakip Gürcükapı Camii’nde gıyabi cenaze namazı kıldı. Vatandaşlarında katıldığı namazda, teröre lanet okundu.
Gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması yapan İL Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Selim Özdemir, yapılan saldırıyı kınayarak şunları söyledi; “Ne güzel bahar gelecekti memleketime, Karadeniz Dağları’nda Horon tepecek, Cudi’de halaylar çekecektik beraber.Hayalet şehir Diyarbekir. Şehirde bütün kepenkler kapalı. Gökyüzünde helikopterler, caddelerde zırhlı güvenlik araçları var. İlçelerden insanlar göç ediyor. Ne için? Bu şehirde çocukların umudu yok. Annelerin yüreği ağzında. Babalar kara kara düşünüyor. Gençler yine anlamsız şekilde ölüyor. Mutlu musunuz? Bir tarafta teknesi batıp, kıyılara vuran çocuk yaşta mülteci bedenleri, bir tarafta bombalarla parçalanmış çocuk bedenlere. Bugünlerde vicdanı rahat uyuyan var mıdır? Hadi yüreğiniz yetiyorsa mezara Türklüğünüzü, Kürtlüğünüzü götürün. Kimse size ırkın ne diye sormayacak. Rabbin kim diye soracaklar efendi!” Senin yazdıklarının üzerine koyacak bir şeyimiz yok Yunus.”
Basın açıklamasında terör saldırılarına da değinen Özdemir, “Şehidimiz Yunus Koca’nın yanı sıra terör olayları neticesinde şehit düşen, başta birkaç gün önce henüz 13 yaşındayken şehit edilen Fırat Sımpil olmak üzere tüm vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.