SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Ümit ediyorum ki şimdi de 2015 seçimlerine giderken, yerel yönetimler, parti teşkilatımız ile yapacağımız çalışmanın ortak sonucunda 2015 seçimlerinden de büyük başarıyla çıkacağız" dedi.

Kılıç, Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti Atakum İlçe Başkanlığında düzenlenen bayramlaşmada partililerle bir araya geldi.

Burada partililerin bayramını kutlayan Bakan Kılıç, yaptığı konuşmada, 28 Eylül'de Samsun'a gelerek toplu açılışlar gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, şehirden mutlu ve gururlu ayrıldığını söyledi. Kılıç, "Özellikle dün sabah bayram namazına müteakip yaptığımız sohbette bugün burada sizlere özel selamını iletmemi istedi. Hepinize tekrar teşekkür ediyor" diye konuştu.

Çok kısa bir süre içinde yoğun bir çalışma temposundan çıkarak yeni bir çalışma temposuna girdiklerini belirten Kılıç, şöyle devam etti:

"Hem teşkilat olarak hem Meclis'teki milletvekili arkadaşlarımız gerçekten iyi bir dayanışma içinde ve ülkemizin gelecek hedeflerini düşünerek, amacımızın, yeni Türkiye'yi ve büyük Türkiye'yi hayata geçirmek için çalışmak olduğunu, 2023 hedeflerimizin, 2053 hedeflerimizin ve 2071 hedeflerimizin en kısa zamanda ve en iyi şekilde ulaşılacak olması gerektiğinin bilinci içinde yolumuza devam ediyoruz. Biliyorsunuz bizim, Cumhuriyetimizin 100. yılı için koyduğumuz hedefler var. Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın koyduğu hedefler var. Genel Başkanımızın bizlere talimatları var."

- "2015 seçimleri çok önemli"

Bakan Kılıç, 2015 seçimlerinin çok önemli olduğuna değinerek, "Biz bir seçim bittiği zaman hemen o akşam bir dahaki seçimin çalışmalarına başlamış oluruz" ifadesini kullandı.

Yerel seçimleri Samsun ve Türkiye ölçeğinde çok başarılı tamamladıklarını aktaran Kılıç, şunları kaydetti:

"Ümit ediyorum ki şimdi de 2015 seçimlerine giderken yerel yönetimler, parti teşkilatımız ile yapacağımız çalışmanın ortak sonucunda 2015 seçimlerinden de büyük başarıyla çıkacağız. Çünkü 2015 seçimleri çok önemli. Bizim artık yeni anayasamızı yapabilmek için, istikrarımızı sürdürmek için, çünkü biliyorsunuz 2015'ten sonra bir dahaki seçimin zamanı biraz uzun, o arada yerel seçim de daha sonra olacak, dolayısıyla yoğun çalışmayla geçecek bir dönemimiz var. Bunun hazırlıklarına şimdiden başlamış durumdayız."

Bakan Kılıç daha sonra AK Parti İlkadım İlçe Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programında partililerin bayramını kutladı, daha sonra esnafla bayramlaştı. Kılıç, ardından Samsun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, buradaki yetkililerle bayramlaştı.