AMASYA (AA) - CİHAN OKUR - Amasya'da, Hayatcan Derneği bünyesinde hayırseverlerin desteğiyle faaliyet gösteren markette, evlenecek ihtiyaç sahibi çiftlere, gelinlik ve damatlıktan beyaz eşyaya kadar tüm ihtiyaçlarını karşılama imkanı sunuluyor.

Amasya Belediyesinin katkılarıyla Hayatcan Derneği bünyesinde 2009'da oluşturulan "Hayatcan Market"te, ihtiyaç sahipleri, gıda, temizlik malzemesi, giysi, ev eşyası, yakacak gibi ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabiliyor.

Marketten evlenecek ihtiyaç sahibi çiftler de yararlanıyor. Çiftler, gelinlik ve damatlıktan beyaz eşya ve mutfak malzemesine kadar tüm gerekenleri marketten temin edebiliyor.

Hayatcan Derneği Başkanı ve Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, AA muhabirine, kentte hiçbir yerden yardım alamayan ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü oluşturduklarını, "Alan el ile veren eli" bir araya getirdiklerini söyledi.

İhtiyaç sahiplerine, normal bir market standardında ücretsiz alışveriş imkanı sağladıklarını dile getiren Erdem, "Derneğimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek için kuruldu. Gıda ve giyim bankacılığı üzerine çalışıyoruz. Belediye ve hayırseverlerin katkıları oluyor. Tespit ettiğimiz 300 aile, her ay çocuk ve eşleriyle markete giderek, belirlenen limit kapsamında 300 kalem mal arasından istediğini alabiliyor" dedi.

Erdem, ramazan ayında marketten faydalananların sayısının 2 bine ulaştığını kaydetti. Özellikle çocukların, bayram coşkusunu yeni elbise ve ayakkabılarıyla yaşaması için gayret gösterdiklerini anlatan Erdem, dayanışmaya aracılık ettiklerini belirtti.

Derneklerinin, hayırseverlerin yardımlarıyla, ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerin yanı sıra evlenecek çiftlere destek verdiğini bildiren Erdem, "Nişanlık, gelinlik, damatlık gibi kıyafetlerini alarak, mutlu günlerinde onlara destek oluyoruz. Evlenecek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, bir evde olması gereken, A'dan Z'ye her türlü eşya yardımında da bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

- Vatandaşlar hizmetten memnun

Marketten alışveriş yapan Leyla Gül, projeden memnun olduğunu, temel gıda ihtiyaçlarını marketten kartıyla alabildiğini söyledi.

Hasibe Can (78) da 2 yıldır marketten alışveriş yaptığını anlatarak, "Allah veren kişilerden de bu işe vesile olanlardan da razı olsun" dedi.