Antalya Atatürk Devlet Hastanesi kardiyoloji yoğun bakım ünitesinde sağlık kurallarına uyulmadığı iddia edildi. Yoğun bakım koridorlarında biriken çöp yığınlarını cep telefonuyla kaydeden hasta yakınları, hastanenin temizlenmediğini ileri sürdü. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği, konuyla ilgili gerekli incelemenin yapılacağını bildirdi.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Atatürk Devlet Hastanesi kardiyoloji yoğun bakım ünitesinde sağlık kurallarına uyulmadığı iddia edildi. Koridorlarda temizlik yapılmadığını öne süren ve hastasına gelebilecek bir zarardan endişe ettiklerini söyleyen hasta yakınları, yoğun bakım giriş çıkışlarının ise kontrolsüz olduğundan yakındı. Yoğun bakımda yatan hastasının sağlığının daha da kötüye gittiğini ileri süren hasta yakınları, durumu sağlık görevlilerine belirttiklerinde aldığı cevap karşısında şok olduğunu ifade etti.
YOĞUN BAKIM GİRİŞİNDE ÇÖPLERİN OLDUĞU İDDİASI
Hasta yakını koridorlarda gazoz kapağı ve çöplerin olduğunu ileri sürerken yoğun bakım giriş kapısında ise eski kırık koltuk ve boş karton kolileri ile çöplerin biriktirildiğini söyledi. Hasta yakınının cep telefonu ile kaydettiği görüntülerde, koridorlarda gelişi güzel bırakılan malzemeler görülürken, yoğun bakım girişinde ise karton kutu ve kırık koltuk parçalarından oluşan malzeme yığını görüntülere yansıdı.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği ise konu ile ilgili gerekli incelemenin yapılacağını bildirdi.