ORDU (AA) - Ordu'nun Kabadüz ilçesindeki memurların çoğu, öğle tatillerini İlçe Halk Eğitim Merkezinde açılan el sanatları kurslarına katılarak değerlendiriyor.

Kursa katılan memurlardan Hüseyin Yeşilyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde memur olarak çalıştığını, öğle tatilinde Kabadüz Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el sanatları kursuna katıldığını söyledi.

"Öğle tatilimi internetin başında değil el sanatı öğrenerek geçiriyorum" diyen Yeşilyurt, kursa katılarak iş stresini attığını, yaklaşık bir ay önce gelmeye başladığı kursta ahşap süsleme ve ahşap boyama gibi el sanatlarını öğrendiğini anlattı.

Daha önce bu tür kurslara katılmadığını ancak bir tavsiye üzerine başladığı, kurstan çok memnun olduğunu ifade eden Yeşilyurt, "Burada yapacağımız ürünlerle önce sergi açacağız. Ardından bu ürünleri satarak gelir elde edeceğiz. İlçedeki memurlar bu kurslara geliyor. Herkes halinden çok memnun" diye konuştu. 

Kursta el sanatı becerisinin geliştiğini de vurgulayan Yeşilyurt, bütün memurlara boş vakitlerini bu şekilde geçirmeleri tavsiyesinde bulundu. 

İlçedeki bir okulda beden eğitimi öğretmenliği yapan Tülay Ceylan ise, "Boş vakitlerimizde katıldığımız kursta hem iş stresimizi atıyor hem de ürettiğimiz ürünleri satarak gelir elde etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Kursa ilk başta öğle arası tatillerinde, ardından boş ders vakitlerinde katılmaya başladığını belirten Ceylan, "Sporun yanı sıra sanatsal faaliyetlerin içinde bulunmaktan dolayı da çok mutluyum. Bugün iyi ki bu kurslara katılmışım diyorum. Çünkü bu kurs sayesinde el becerimin olup olmadığını anlamış oldum. Ortaya çok güzel el sanatları çıktı. Bir çok süs eşyasını artık tek başıma yapabiliyorum. Bu çok güzel bir duygu" ifadesinde bulundu.

Kurs eğitmeni Burcu Kıratlı Baştuğ da ilçedeki memurların boş vakitlerini kurslarda değerlendirdiğine işaret ederek, şunları aktardı:

"Hem sosyal bir faaliyet olmuş oluyor hem de ilçedeki memur arkadaşlar birbirlerini daha yakından tanımış oluyor. Sonuç olarak memur arkadaşlarımızın katılımıyla çok farklı ürünler ortaya çıkmış oluyor. Bu konuda öğle arası tatillerinden feragat ederek hatta yemek bile yemeden kursa gelen tüm memur arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdi Özcan ise Kabadüz ilçesinin yayla turizmi ile ön plana çıktığını belirterek, "İlçedeki belediye, kaymakamlık, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve tarım ilçe müdürlüğü gibi kurumlarda çalışan memur arkadaşların yer aldığı kursta elde edilen ürünleri gelecek aylarda önce sergilemeyi ardından da satışa çıkarmayı planlıyoruz. Memurlarımızı bu anlamda kutlamak gerekiyor. Hepsi bıkmadan bu kursa katılmayı sürdürüyor. Hiç birine zorlama yok. Hepsi hobi olarak bu kursta yer alıyor. Ama sonuç itibariyle ortaya bir birinden güzel el sanatları çıkıyor" diye konuştu.

Özcan, ilçedeki memurların ortaya koyduğu beceri ve başarının ardından başka memurlara örnek olabileceklerini de sözlerine ekledi.