TARİHİ Kırkpınar Güreşleri'nde 9 kez başpehlivanlığın yanı sıra 2 kez de altın kemeri kazanan Ahmet Taşçı'ya, 'En yaşlı başpehlivan güreşçisi' rekoru için yönetmelik engeli çıktı. Aylardır bu rekor için hazırlanan Ahmet Taşçı, sırf kendisinin bu rekoru kırmaması için yönetmeliğin değiştirildiğini ileri sürdü.
Brezilya'dan gelen bir televizyon ekibinin de kendisiyle ilgili belgesel çekimi yaptığı Ahmet Taşçı, aylardır Kırkpınar'a hazırlanıyordu. Cumhuriyet döneminde Kırkpınar'da 9 kez Başpehlivan, 2 kez de altın kemeri kazanarak rekor kıran 57 yaşındaki Ahmet Taşçı, bu yaşına rağmen hala güreşiyor. 2'si Kırkpınar'da, diğerleri çeşitli yağlı güreş organizasyonlarında olmak üzere birçok altın kemeri bulunan ve kemerlerindeki altının toplam ağırlığı 10 kiloyu bulan Ahmet Taşçı, bu yıl da Kırkpınar'a katılarak, 'Başpehlivan güreşlerine katılan en yaşlı pehlivan' ünvanını da almak istiyordu. Bu ünvan, Osmanlı döneminde 56 yaşında başpehlivan güreşlerine katılan Kel Aliço'ya ait bulunuyor.
Bugün, güreşlere katılmak için son temaslarını yapmak, ayrıca Brezilya Devlet Televizyonu adına çekilen belgesel için Edirne'ye hareket eden Ahmet Taşçı, tüm girişimlerine ve hazırlıklarına rağmen Federasyonun kendisini güreştirmemek için her şeyi yaptığını, tüm engelleri önüne koyduğunu söyledi. Ahmet Taşçı, "Yönetmelikte daha önce Kırkpınar'da Başpehlivan olanların 45 yaşına kadar güreşebilecekleri belirtilirken, Altın kemer kazananları istedikleri kadar güreşebilecekleri ve sınır olmadığı belirtiliyor. Şu anda altın kemeri olup güreşebilecek sağlık ve kuvvette olan bir tek ben varım. Hedefim, Kırkpınar'da bapşehlivan olmak da değil. Böyle bir iddiada da bulunamam zaten. Amacım Kel Aliço'ya ait olan rekoru kırmaktı. Çok çalıştım. Ancak benim güreşmemem için yönetmelikteki Altın Kemer kazanan başpehlivanların istedikleri kadar güreşebileceklerine dair madde kaldırıldı. Başpehlivan olanlar için 45 yaş sınırı şartı halen duruyor. Bütük moralim, motivasyonum gitti. Biz orada hem bir rekor kıracak, hem Osmanlı dönemindeki kel Aliço'ları, Koca Yusuf'ları ve diğer pehlivanlarımızı yad edecektik" dedi.
Edirne'ye hareket eden Ahmet Taşçı, Kırkpınar'da yapacağı girişimler sonucunda güreşlere katılmasına izin verilmezse, sadece belgesel çekimi için kıspet giyeceğini söyledi.

FOTOĞRAF