Ergün AYAZ- Orhan UZUN/İZMİT (Kocaeli), ()-  İZMİT'te 'hidrosefali' hastalığı nedeniyle beyni su toplamış olarak dünyaya gelen ve şu anda 6.5 aylık olan Miraç Doğan, enfeksiyon kaptığı için 9'uncu kez kez ameliyat olacak. Anne Emine Doğan, İstanbul'da özel bir hastanede kullanılan cihazların enfeksiyona karşı etkili olduğunu öğrendiklerini ve hayırseverler yardımıyla çocuğunun özel hastanede ameliyat edildiği taktirde kurtulma şansının artacağına inandığını söyledi.
Bir fabrikada işçi olarak çalışan Metin Doğan ve ev kadını Emine Doğan'ın Miraç adını verdikleri oğulları, anne karnında başlayan rahatsızlığı nedeniyle beyni su toplamış olarak dünyaya geldi. Bebek 37 günlükken Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat edilerek beynindeki su alındı. Ailenin iddiasına göre, Miraç bebek her yapılan ameliyatta kullanılan 'şant' adı verilen hortum nedeniyle enfeksiyon kaptı. 8 kez ameliyet olmasına rağmen bir türlü sağlığına kavuşamayan Miraç bebek için şimdi ise 9'uncu kez ameliyat yapılacak.
HER AMELİYATTA ENFEKSİYON KAPTI
Anne Emine Doğan bebeğinin özel bir hastanede kullanılan ameliyat cihazlarının enfeksiyona karşı daha güvenli olduğunu öğrendiklerini ve bir umut orada ameliyat yapıldığı taktirde düzeleceğine inandığını söyledi. Özel hastanede ameliyat için hayırsever vatandaşların yardımına ihtiyacı olduğunu söyleyen Emine Doğan, "Anne karnında bebeğimin başında su toplandı. Daha sonra da başındaki suyu boşaltmak için ameliyat yapıldı. Fakat her ameliyatta bebeğim enfeksiyon kaptı. 8 kez ameliyat oldu. Şimdi doktorlar 9. kez ameliyat yapmak istiyorlar. Doktorumuzdan ve hastaneden şikayetçi değiliz ama özel bir hastanede yapılan tedavide kullanılan cihazların enfeksiyona karşı etkili olduğunu duyduk. Orada ameliyat yaptırırsak belki çocuğum kurtulur. Bunun için hayırsever vatandaşlardan destek bekliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI