Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Liderimizin sorumluluğunu paylaşmak, onun omuzlarındaki yükü azaltmak en önemli görevimiz olmalıdır” dedi.
Baş, 8 Şubat’ta yapılan kongre sonucunda göreve gelmesinin ardından teşkilatlara yönelik bir dizi ziyaret turu başlattı. İlk olarak Karataş ilçesine giden Baş, burada MHP İlçe Başkanı Yılmaz Öztürk ve yöneticiler tarafından karşılandı. İl divan heyetindeki çalışma arkadaşlarının da Baş’a eşlik ettiği ziyaretlerin ardından MHP Adana heyeti Yumurtalık’a geçti. MHP Yumurtalık İlçe Başkanı Halim Özyürek ve yöneticileri ziyaret eden Baş, daha sonra Ceyhan’a giderek MHP İlçe Başkanı Semih Aksoy ve ilçe yöneticilerini de unutmadı. Baş, MHP Pozantı İlçe Teşkilatına da ziyaret gerçekleştirerek İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar ve yöneticilerle bir süre görüştü. Pozantı ziyaretinde Belediye Başkanı Mustafa Çay da, heyete eşlik etti.
Dört ilçeyi ziyaretinde esnafı da gezerek hal-hatır sorup sorunlarını dinleyen Baş, ayrıca Karataş Alevi Kültür ve Dayanışma Derneği’ne mensup bir aileye, Pozantı’da da Durmuş Ali Bilcan ailesine taziye ziyaretlerinde bulunarak ailelere başsağlığı diledi.
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, teşkilat ziyaretlerinde Milliyetçi Hareket’in ve mensuplarının ‘bir bütün’ olduğuna dair mesajlar verdi. Demokratik rejimlerin vazgeçilmezi siyasi partilerde seçimli kongrelerin önemine değinen Baş, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak kongremizi yaparak heyecanımızı, enerjimizi, sinerjimizi tazeledik. Kendi aramızda bir yarış yaptık. Kaybeden asla olmadı; kazanan Milliyetçi Hareket oldu. Bir kere daha, destek veren-vermeyen herkese en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum” diye konuştu.
"EN AĞIR YÜK GENEL BAŞKANIMIZIN OMUZUNDA"
Baş, asıl gündemin “Türkiye” olduğunu belirterek, “Ülkemizin geldiği nokta herkesin malumu. Bu süreçte kuşkusuz en ağır yük, en ağır sorumluluk Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin omuzlarında. Liderimizin sorumluluğunu paylaşmak, O’nun omuzlarındaki yükü azaltmak en önemli görevimiz olmalıdır. Bu nasıl olacak? Uyku orucuna girmiş bir liderin yol arkadaşları olarak bizler de uyumayacağız, gece-gündüz demeden çalışacağız. Çilekeş dava arkadaşlarımız bilsin ki, ben makamda başkan olsam da sahada her zaman emirlerindeyim. Her kapıyı çalacağız, sıkılmadık el bırakmayacağız, her gönüle girmenin mücadelesini vereceğiz. Hedefimiz tek başına iktidar olmak, ülkemizi, milletimizi sürüklendiği uçurumdan kurtarmaktır” dedi.