İl Kadın Kolları Mayıs ayı danışma meclisi toplantısına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a ’eğer barajı aşamazsak sivil itaatsizlik başlar’ sözlerinden dolayı tepki gösterdi.
Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve AK Parti Kadın Kolları üyeleri katıldı. Programda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Anketlerde bakıyoruz AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 52’si kadın, yüzde 48’i erkek. Buradaki coşkuyu görünce bunun nedenini daha iyi anladım. AK Parti genel merkezin uzun yılardır performans değerlendirmesi yapar. Orada teşkilatları değerlendirir. Kayseri bunda ilkler arasında yer alır. 7 Haziran seçimlerine az zaman kaldı. Zaman hızla geçiyor. Biz AK Parti kurulduğu günden bu tarafa oylarımızı zirveye doğru tırmandırdıysak, bundan sonra da hepimizi koşarak bütün azmimizle sevdamızı sandığa taşımak zorundayız” diye konuştu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, “Türkiye’nin geleceğini düşünerek yaptığınız çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Seslerimiz kısılmaya başladı. Daha seçime 35 gün var. Sesimizi korumamız lazım. 7 Haziran seçimleri için sesimiz kısılana kadar çalışacağız. AK Partinin ülkeye yaptığı çok fazla yatırım var. Bunları halkımıza anlatacağız” dedi.
HDP’nin kendisini şirin göstermeye çalıştığını belirten Yıldız, “Selahattin Demirtaş ‘eğer biz barajı aşamazsak sivil itaatsizlik başlar’ diyor. Sayın Demirtaş ne demek istiyorsunuz? Devlete rağmen devlet mi olmaya çalışacaksın? Vatandaşımız bunu görecek. İçinde isyan kokan cümleyi neye dayanarak söylüyorsun? Biz sen barajı aştığında partinizi AK Parti olarak kapattırırız mı diyoruz. Büyük ihtimalle sen barajı aşamayacaksın. O zaman da diyemeyeceksin böyle. Şirince görünmeye çalışılarak böyle olmaz” şeklinde konuştu.
CHP’nin seçim vaatlerini ciddi bulmadıklarını belirten Yıldız, “Bu ülkeyi idare etmek ciddi bir iştir. Biz AK Parti olarak ciddi bir işe talip olduk. Biz yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatalım. İnşallah seçim döneminde daha sık bir araya geleceğiz” ifadelerini kullandı.