Kar tatili nedeniyle eğitime ara verilen İstanbul’da üniversiteye hazırlanan öğrenciler, sınavlara hazırlanmaya Uğur Hazırlık Liselerinde uygulanan uzaktan eğitimle devam etti.
Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul’da okullar bugün itibariyle tatil edildi. Kar tatili nedeniyle okulların tatil edilmesine rağmen Uğur Hazırlık Liseleri’nde uygulanan uzaktan eğitimle öğrenciler eğitime aralıksız devam etme olanağı buldu.
Uğur Hazırlık Liselerinde (UHL) uygulanan uzaktan eğitim sayesinde İstanbul’lu öğrenciler, eğitimlerine ara vermeden, internet üzerinden istedikleri zaman istedikleri yerden üniversiteye hazırlanmaya devam etti.Türkiye’de bir ilk olan Uğur Hazırlık Liseleri İstanbul’da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara veren okullardaki öğrencilere, tatilde dahi soru çözme, soruların çözümlerini görüntülü ve sesli olarak canlı izleyebilme imkânı sundu.
Uğur Eğitim Kurumları Akademik Kurul Başkanı Adil Kurt yaptığı açıklamada "Bildiğiniz gibi, yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul’da okullar bir gün süreyle tatil edildi. Bu olaydan dolayı eğitim ve öğretimin aksamaması için Uğur Hazırlık Liseleri olarak uzaktan eğitim projemizi İstanbul’daki tüm öğrencilere açık hale getirdik. Bugün İstanbul genelinde ilk uzaktan eğitimimizi başlattık. Bu ve benzeri durumlar söz konusu olduğunda ülkemizin diğer illerindeki Uğur Hazırlık Liselerinde de öğrencilerimize uzaktan eğitimle eğitime aralıksız devam edeceğiz” diye konuştu.
Kurt ayrıca, “Öğrenciler http://youtu.be/urdOwAU7M-s adresinden hazırlıklarına ara vermeden devam edebilirler” diyerek, öğrencilerin internet üzerinden istedikleri zaman istedikleri yerden üniversiteye kolaylıkla hazırlanabilecekleri bir platform oluşturduklarının altını çizdi.