Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Tahkim Divanı asıl üyeliğine seçildi.
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığının yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu üyesi olan Mustafa Uslu’ya TOBB tarafından yeni bir görev daha verildi. Başkan Mustafa Uslu, bundan sonra TOBB bünyesindeki Tahkim Divanında anlaşmazlıkların çözümü için oluşturulan divanın üyesi olacak. TOBB’un 10 kişiden oluşan Tahkim Divanı’nda çalışmalarını sürdürecek olan Başkan Uslu, bu kurulda 2 yıl görev yapacak.
Yeni görevinin önemine dikkat çeken ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, iş dünyasında sorumluluğunun arttığını belirtti.
Uslu, “Mevcut görevimizin yanında kentimizde Oda Başkanlığının yanı sıra ayrıca görevlerimiz vardı. Türkiye’nin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından olan TOBB’da bize tevdi edilen bu görev bizleri sevindirdi, keza sorumluluğumuz bir kat daha artmıştır. Aldığımız bu görevi layıkıyla yerine getirerek iş dünyamız için elimizden geleni yapacağız. Yeni görevimizden bahsedecek olursak tahkim, adli yargıya oranla daha süratli ve ticari sırların korunması bakımından daha güvenli bir yargı yoludur. Bununla birlikte, usulü şartlar yerine getirilmek kaydıyla, hakem kararları da tıpkı mahkeme ilamları gibi icra edilebilir kararlardandır. TOBB Tahkim Divanı, ihtilafları bizzat halletmez. Ticari ve sınaî ihtilafların tüzük kuralları çerçevesinde bağımsız ve ehil hakem kurulları tarafından süratle, güvenle ve adaletle hallini gerçekleştirir” ifadelerini kullandı.