Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından organize edilen bir program kapsamında SERKA Yönetim Kurulu üyesi Fahri Ötegen’in davetlisi olarak Kars’a gelen Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü Kapu’yu makamında ziyaret etti.
SERKA hizmet binasında gerçekleşen görüşmede Kudzmanas, Genel Sekreter Doç. Dr. Hüsnü Kapu ile yapılabilecek işbirlikleri üzerine istişarede bulundu. Kapu, büyükelçiye ülkemizdeki kalkınma ajanslarının yapısı, SERKA’nın çalışma alanları, hazırladığı araştırma raporları, gerçekleştirdiği işbirliği faaliyetleri ile hayvancılık ve dış ticaret başta olmak üzere bölge için önem arz eden sektörler hakkında detaylı bilgi verdi. Ayrıca Ajansın bölge illerine yönelik olarak yürüttüğü Avrupa Birliği projeleri ile güdümlü projeler Kudzmanas’a anlatıldı.
Büyükelçi Kudzmanas, Avrupa’nın en büyük hayvan yemi üreticilerinden biri olan Litvanya’nın aynı zamanda orman ve orman ürünleri imalatı ile dış ticaret ve lojistik konularında örnek teşkil edecek çalışmaları bulunduğunu, bu konuda Ajans ile işbirliğine açık olduklarını aktardı.
Kudzmanas, önümüzdeki dönemde hayata geçecek Bakü Tiflis Kars demiryolu projesi ile kurulacak lojistik merkezinin bölgenin önemini daha da artacağının farkında olduklarını buna yönelik yatırım çalışmaları yürütmeyi düşündüklerini ifade etti.