Kütahya Gümrük Müdürlüğü faaliyetlerine başladı. Gümrükten ihracat yapan ilk firma Kütahyalı sofra camı üreticisi LAV oldu.
LAV Genel Müdürü Tuğrul Baran, Kütahyalı bir marka olarak bu ilke imza atmaktan gurur duyduklarını belirtti. Baran, "Kütahya’dan dünyaya açılan ve dünya markası olma yolunda ilerleyen bir markayız. Yaklaşık 130 ülkeye ihraç ettiğimiz ürünlerimizi burada üretip; Gemlik, İstanbul, İzmir, Mersin gibi limanları kullanarak yurtdışına gönderiyorduk. Kütahya Gümrük Müdürlüğü, ihracat işlemlerimizi hızlandırmak ve ihracat oranlarımızı büyütmek açısından çok önemli. Artık tüm LAV ürünlerinin kara ve deniz yolu ile sevkiyatı için ilk gümrüklemesi Kütahya’da olacak” dedi.
Baran, gümrükleme işlemini hızlandırmak için ilk olarak Onaylanmış Kişi Statü Belgesi (OKSB) aldıklarını söyledi. Tuğrul Baran sözlerine şöyle devam etti: “Onaylanmış Kişi Statü Belgesi alarak birçok gümrükleme işlemini hızlandırmanın yanı sıra maliyetlerimizi de düşürdük. Bu da ihracat gücümüzü arttıracak faktörlerden biri. Sonraki aşamada ise üretim merkezimiz olan Kütahya’da gümrükleme işlemlerimizi yapıp, kendi depo sahamızı oluşturmayı planlıyoruz. Kendi yükleme araçlarımızla bu işlemleri gerçekleştiren ilk Anadolu firması olmayı hedefliyoruz.” (EFE)