Sarıgöl’de eğitim-öğretim vermekte olan Sarıgöl Hayriye Ertürk ve Sarıgöl Anadolu Liselerinin tek bir çatı altında birleştirilme kararı ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti başkanlarının tepkisine neden oldu. İlçedeki 16 STK ortak bir açıklama yaparak birleştirme kararından vazgeçilmesini istedi.
Sarıgöl Hayriye Ertürk ve Sarıgöl Anadolu Liselerinin yeni yapılmasına başlanan 28 derslikli 200 öğrenci pansiyonlu okulda aynı çatı altında ve Sarıgöl Anadolu Lisesi adı altında Manisa Valiliği kararıyla birleştirilme kararına karşı tepkiler giderek artıyor.
Birleşme kararına ilk tepki olarak Sarıgöl Eğitim Gönüllüleri, Sarıgöl Ziraat Odası, Sarıgöl Cumhuriyet Kadınları Derneği, Sarıgöl Eğitim-Bir Sen Şubesi, Sarıgöl Eğitim-Sen Şubesi, Sarıgöl Eğitim-İş Sendikası Şubesi, Saadet Partisi İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı, DSP İlçe Başkanlığı, SADER, Kızılay Sarıgöl Şubesi, Sarıgöl THK Başkanlığı, Sarıgöl ve Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Sarıgöl Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği ve Sarıgöl Muharip Gaziler Derneği, Sarıgöl Ziraat Odası toplantı Salonunda bir araya geldi.
Yapılan toplantının ardından bir açıklama yapan Sarıgöl Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hikmet Ertürk, Sarıgöl’de eğitim seviyesinin daha yükseklere çıkarılması için ve Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’ın Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Sarıgöl’e kazandırılmak amacı ile vermiş olduğu söz üzerine çalışmalara başlandığını dile getirerek, "Kapı kapı dolaşılarak herkesimden halkın katkılarıyla yurt yapımına ve 11 dekarlık arsa tedarik ettik. Kısa sürede halkımızın desteği ile 200 öğrencilik yurdu tamamladık. Halkımızın katkılarıyla yapılan Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi’ni ilçemize kazandırdık. Okulumuzun eğitim seviyesi çok yüksek. Çevreden de Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi’ne tercihler yoğun olmakta. Her iki lisenin sınıf sayısı öğrenci sayısına zor hizmet vermektedir. İlçedeki iki Anadolu lisesinin birleşmesi çocuklarımız arasındaki rekabeti kaldıracak, çocuklarımızın eğitim seviyemizi düşüreceğini inanmaktayız. Biz Manisa Valimizin bu kararından vazgeçmesini tekrar gözden geçirmesini istiyoruz. Çünkü tekrar yollara düşerek halkın desteği ile tekrar ilçemize halkımızın desteği ile bir ortaokul yapımı için çalışma içerisindeyiz. Yardım sever halkımızı valimizin bu birleştirme kararına anlatamayız." dedi.
Toplantı sonunda alınan STK’ların ortak açıklamasında ilçe halkı olarak tüm siyasilere durumun anlatılacağı ve bu kararın tekrar değerlendirilmesi konusunda ısrarcı olunacağının altı çizildi.
KARAR İÇİN GİRİŞİMLER
Sarıgöl Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hikmet Ertürk, "İki Anadolu Lisesinin birleştirme kararına itiraz için önce Sarıgöl kaymakamımıza, Manisa Valimize, ardından Başbakanımıza, Bülent Arınç’a, AK Parti Manisa Milletvekilimiz Recai Berber’e, ilçemize ziyaret edecek olan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özer’e ve diğer milletvekillerine de konuyu ileteceğiz." diyerek, birleştme kararından vazgeçilmesi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.