Bilim dünyasının en ünlü isimlerinden Prof. Dr. Dennis W. Hong, Özel Sanko Koleji ile Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi’nin konuğu oldu.
Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen üniversitelerinden UCLA’nın Mekanik ve Uzay Mühendisliği Bölümü profesörü ve RoMeLA (Robotik ve Mekanizmaları Laboratuvarı) Kurucu Müdürü Prof. Dennis W. Hong, Özel Sanko Okulları’nda lise öğrencileri ile buluştu.
Robot hareketleri ve manipülasyonları ile insansı robotlar üzerine araştırmaları bulunan, çalışmaları çok sayıda ulusal ve uluslararası yayın organında yer alan, dünyanın görme engelliler tarafından kullanılabilen ilk arabasının mucidi olan Hong, Popular Science tarafından seçilen 40 yaş altı 40 başarılı bilim adamı listesinde ilk 10 arasında yer alıyor.
Özel Sanko Okulları’na yaptığı iki günlük ziyaretinin ilk gününde robotik ve mekatronik laboratuvarlarında öğrencilerden bilgi alan Hong, birçok ülkeyi gezdiğini, üniversitelerin çoğunda bile Sanko Okulları’ndaki gibi laboratuvar donanımının olmadığını belirterek, robotik laboratuvarında öğrencilerin yaptığı çalışmaları büyük bir ilgi ile izledi.
Abdulkadir Konukoğlu Kültür Merkezi’nde, ortaokul ve lise öğrencilerine "Odin’den Darwin’e Robot Evrimi" konulu konferans veren Hong, kendisinin tasarladığı robotlar ve öğrencileri ile birlikte katıldığı yarışmalar hakkında bilgi verdi.
Hong, konferans sonrasında robotik laboratuvarında lise öğrencileri ile bir araya gelerek onlarla atölye çalışması yaptı, öğrencilere tasarladıkları robotların mekanik tasarımları ile ilgili önerilerde bulundu.
İnsansı robotların yapımında, insanın çevre ve yaşam koşulları düşünülerek robot tasarımlarının yapıldığını anlatan Hong, Uluslararası Otonom Robot Futbol Turnuvası isimli yarışmada çocuk ve yetişkin boyutlarındaki insansı robot kategorilerinde birinciliğin yanı sıra, İstanbul’da düzenlenen "En Iyi İnsansı (Humanoid) Robot" kategorisinde Louis Vuitton Cup ödülünü öğrencileri ile birlikte nasıl kazandıklarının öyküsünü öğrencilerle paylaştı.
Öğrencilerin tüm sorularını yanıtlayan Hong’a, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu paylaşımları ve öğrencileri etkileyen sunumları için teşekkürlerini ileterek, kendisi ile iletişimlerinin devam edeceğinin altını çizdi, ziyaretin anısına armağan sundu.