Adana’da kahve kültürü üzerine bir işletmenin sahibi olan, aynı zamanda grafikerlik de yapan Göksel Darçın, Adana’nın tarihi yerlerini kara kalem çizimlerle kartpostallara işleyerek, eskimeye yüz tutmuş bir geleneği tekrardan canlandırmak istiyor. Kendi çizimleriyle ürettiği kartpostalların yanı sıra PTT ile işbirliği yapıp özel pul bastıran Darçın, kafesinin bir bölümünü de mektup atma köşesine dönüştürüyor. Müşteriler doldurdukları kartpostalları posta kutusuna atarak, sevdiklerine gönderebilecekler.

Adana’nın tarihi yerlerini kendi çizimleriyle kartpostallarda canlandıran ve kendi tasarladığı görselleri PTT’de kişisel pul yaptıran işletme sahibi Göksel Darçın, PTT Adana Başmüdürü Korkmaz Gencer’in de katkılarıyla nostaljik bir projeyi müşterileriyle buluşturuyor.

Telefon ve internetin yaygınlaşmasıyla unutulmaya yüz tutan kartpostal kültürünü yeniden canlandırmak ve şehrin tarihi eserlerini nostalji tadında müşterilerine sunmak için, iş yerinin bir bölümünü mektup atma köşesine dönüştüren Göksel Darçın, daha farklı çizimlerle kartpostal arşivini genişleteceğini belirtti.

Çalışmaları gören gençler, görmüş oldukları nostaljik ürünler karşısında şaşkınlık yaşadı. Yetişkinler ise geçmişe yolculuk yaptıkları için mutluluklarını gizleyemedi.

Seyhan İlçesi, Toros Caddesi’nde bulunan işletmede yer alan posta kutusunun müşterilere daima hizmet vereceğini belirten PTT Adana Şefi Veli Bozgeyik, “Kentin çeşitli yerlerindeki, çeşitli işletmelerle bu tip çalışmalarımız devam edecek. Dileyenler, işletmelerinin bir bölümünü mektup atma köşesine dönüştürecek, posta kutularına atılan mektup ve kartpostallar bizzat PTT tarafından teslim alınıp, ilgili yerlere gönderilecek” şeklinde konuştu.