Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Samsun, Ordu, Tokat, Amasya ve Çorum çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, bölgenin yüksek kesimlerinde ise (1000m ve üzeri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI: 

Bölge genelinde 10 ila 12 derece azalacağı bekleniyor.

RÜZGAR: 

Genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette ve yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Bugün (Perşembe) Samsun, Ordu, Tokat, Amasya ve Çorum çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde görülecek yağışların, kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olacağı beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


DENİZLERDE FIRTINA UYARISI:

Bugün (Perşemde) rüzgarın öğle saatlerine kadar (06.00-15.00 Lokal) Batı Karadeniz'in doğusu ile Orta Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) ve fırtına şeklinde eseceği beklendiğinden denizcilerin ve balıkçıların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.