Adıyaman’da, kar yağışının etkili olduğu yüksek bölgelere yabani dağ keçileri için meşe yaprağı, kanatlı hayvanlar içinse buğday taneleri bırakıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Adıyaman Şube Müdürlüğü ekipleri Uluğbaba, Bezar, Akdağ ve Zivar bölgelerinde yaşayan dağ keçileri ve kanatlılar için kar kış dinlemiyor. Müdürlük görevlileri ile köylüler, yaban hayvanlarının beslenmesi amacıyla kar yağışının etkili olduğu bölgelere yem bıraktı. Karlı bölgelerin dışında yem arayan dağ keçileri kameralar tarafından görüntülendi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlileri, 2014-2015 kış sezonunda toplam bin 100 kilo kırılmış buğdayın bırakılacağını belirterek, “Uluğbaba, Bezar, Zivar ve Akdağ devlet avlaklarında rakımı yüksek olan alanlara, meşe yaprakları ve buğday taneleri bırakıyoruz. Sonbaharda hazırladığımız meşe yapraklarını kışın karlık alanlarda dağ keçilerinin beslenmesi için kullanıyoruz. Amacımız dağ keçilerimizin ve kanatlı hayvanlarımızın aç kalmamasıdır" dedi.
Köylü vatandaşlar ise görevlilere yardım ettiklerini dile getirerek, yaban hayvanlarının aç kalmaması gerektiğini aktardılar.