Antalya Halı Temizleyicileri ve Yıkamacıları Derneği Başkanı Azem Kökez, ‘merdiven altı’ olarak nitelendirilen halı yıkamacıların sağlığa zararlı maddeler kullanabildiğine dikkat çekerek, “Çoğu halı yıkama, merdiven altı dediğimiz türde hizmet veriyor. Evlerimizin olmazsa olmazı olan, sağlığınızı yakından ilgilendiren halılarınızı yıkattığınız yere bir kez olsun gidin. Nerede, nasıl bir ortamda yıkandığını kendi gözlerinizle görün” dedi.
Antalya Halı Temizleyicileri ve Yıkamacıları Derneği Başkanı Azem Kökez, halı yıkama konusunda uyarılarda bulundu. Kökez, halı temizlemenin son dönemlerde önemli bir sektör haline geldiğini vurguladı. Antalya’da 300’ün üzerinde halı temizleme firması olduğunu ve bunun her geçen gün arttığının altını çizen Kökez, “Bunlardan sadece bir kısmı dernek üyemiz. Çoğu halı yıkama firmaları yasal prosedürleri yerine getirmeden, merdiven altı dediğimiz türde hizmet veriyor. Hatta pek çoğunun ruhsatı yok. Bu durum işini layığı ile yapan dernek üyesi firmalarımızı olumsuz etkiliyor. Vatandaşlarımızın dernek üyesi işyerlerinde halılarını yıkatmalarını ve buna dikkat etmelerini istiyoruz” diyerek uyarılarda bulundu.
Halı temizlemenin ciddi ve önemli bir iş olduğunu kaydeden Kökez, şunları kaydetti:
“Tüketiciler düşük fiyatla halı yıkayan, 1-2 günde halı yıkanıp teslim ederiz diyenlere dikkat etmeliler. Özellikle de broşürüne bakarak değil, işletme adresini ve yerini görerek, nasıl bir halı yıkama yeri olduğunu bilerek halılarını temizletmeye vermeliler. Ucuza halı yıkayan merdiven altı halı yıkamacılar yerine temizlik ürününde hangi markayı tercih ettiğini bildiğimiz firmaları seçmemiz gerekiyor.”