KAYSERİSPOR Basın sözcüsü Ahmet Yıldız, sahalarında 1-0 yenildikleri Trabzonspor maçında hakem Hüseyin Göçek’in rakiplerinin sert oyununa göz yumduğunu, 86'ncı dakikada da bir penaltılarını vermediğini iddia etti.
Ahmet Yıldız, Trabzonspor’a maçın 87'nci dakikasında yedikleri golle mağlup olmalarının çok üzücü olduğunu söyledi. Ligde ilk yenilgiyi aldıklarını belirten Ahmet Yıldız, şöyle devam etti:
"Hakem Hüseyin Göçek, Trabzonsporlu Douglas’ın maç boyunca attığı tekme ve darbelere karşın tek bir sarı kartla yetindi. Kırmızı kart görmesi gereken ve oyuncularımızı fizik gücünü kullanarak sürekli faulle durdurmasına seyirci kaldı. Trabzonspor golü öncesi Yakubu’nun 86'ncı dakikada ceza alanında rakip takım oyuncuları tarafından önündeki topa hamle yapacağı sırada itilerek düşürülmesi ise bal gibi penaltıydı. Hüseyin Göçek bu pozisyonu da es geçti. Trabzonspor karşısında ezilmedik ve oyunun kontrolü bizdeydi. Hele hele ikinci yarının ilk 15 dakikasındaki baskımızı oyuncularımız golle süsleseydi, skor farklı olurdu."
KAFKAS: "İYİYDİK"
Kayserispor teknik direktörü Tolunay Kafkas ise Trabzonspor karşısında özellikle ikinci yarıda fizik ve kondisyon açısından öne çıktıklarını, karşılaşmanın hakkının bu skor olmadığına dikkat çekerken şunları söyledi:
"Takım olarak iyiydik. Eksiklerimiz var. Bu eksiklerimizi iyice belirleyerek gidermeye çalışacağız. Takım olma yolunda iyi yoldayız. Eksiklerimizi tamamlayınca daha iyi olacağız. Maçın hakkı bu skor değildi, yenilgiyi hak etmedik. Maçın hakemine gelince. Biliyorsunuz ben hakemlerle ilgili konuşmuyorum. Şu bu olmuş demiyorum. Ofsaytı, penaltıyı çok değerlendiren birisi de değilim. Ama rakip takımın 2 numaralı oyuncusu Douglas maç boyunca 8 faul yaptıktan sonra kart gördü. Bu ligde böyle bir oyuncu düşünemiyorum."