Muş Belediyesi, kış mevsiminin ardından havaların ısınmaya başlaması ile birlikte bahar temizliğine başladı. Şehir içerisindeki ana ve ara caddelerin tamamını yıkamak için çalışmalara başlayan belediye ekipleri, ilk olarak İstasyon ve Cumhuriyet Caddelerinde yıkama çalışması başlattılar.
Baharın gelmesiyle birlikte temizlik çalışmalarına hız verildiğini kaydeden Belediye Başkanı Feyat Asya, tüm çabaların daha temiz bir Muş için olduğunu vurguladı. tüm cadde ve sokaklar ile kaldırımların tazyikli su ile yakınacağını belirten Asya; “Kış mevsiminde temizlik çalışmaları istenilen düzeyde yapılamıyor. Bu sebeple ilkbaharın gelişi ile cadde ve sokaklarda biriken tozların temizlenmesi için yıkama çalışması yapılıyor. Bu çalışmalar yapılmazsa şehir içerisinde araçların seyri halinde çok fazla bir toz oluşmaktadır. Bunun yanında kış mevsiminin geride bıraktığı kirlilik tamamen yıkanıyor” diye konuştu.
Bahar temizliğinin çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Asya, “Kış mevsiminin ardından ortaya çıkan kirliliğin temizlenmesi şarttır. Ekiplerimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da ilkbaharın gelişi ile temizlik çalışmalarına başladılar” dedi.
VATANDAŞLARA ÇAĞRI
Belediye Başkanı Feyat Asya, temizlik çalışmalarının belediyenin ulvi görevleri arasında olduğunu ve eksiksiz olarak yerine getirileceğini kaydederek, bu konuda vatandaşlardan da destek beklediğini vurguladı. Asya, “Daha temiz bir Muş ancak halkımızla el ele verilerek ortaya çıkar. Biz belediye olarak ne kadar çalışırsak çalışalım, vatandaşlarımızın da bazı kural ve kaidelere riayet etmesi gerekiyor. Çöplerin atılması için bırakılan konteynırlar, günde vardiya esasına dayalı olarak 2 bazı bölgelerde ise 4 defa alınmasına rağmen, çöpler konteynır içerisinde değil, etrafına bırakılmaktadır. Buradan kıymetli hemşerilerimden bizlere yardımcı olmalarını beklediğimizi hatırlatmak isterim. Şehrin 2 büyük caddesinde bulunan esnaflarımızdan da aynı duyarlılığı beklemekteyiz. Çöplerin gelişi güzel değil de nizami bir şekilde bırakılması en büyük temennimizdir” diye konuştu.