Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Çaykur Rizespor maçında kendilerini çok büyük bir mücadelenin beklediğini belirterek, "Bu maçı çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor ki Kasımpaşa’dan aldığımız puan daha önemli konuma gelsin. Bizim oradan mutlaka iyi bir şekilde dönmemiz gerekiyor" dedi.
Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay, ikinci yarıya çok yoğun maç trafiği ile başladıklarını söyledi. Şu anda hem Türkiye Kupası’nda hem de ligde yollarına devam ettiklerini belirten Çalımbay, "Bu seneki hedefimiz ligi en iyi yerde bitirmek. Biz kupada da gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz diye konuşmuştuk. Şu ana kadar gidebileceğimiz yere kadar halen devam ediyoruz. Dün de çok iyi maç kazandık. Özellikle 2. yarı çok iyi oynadık ve hiçbir zaman oyundan kopmadık. İyi bir galibiyetle döndük" diye konuştu.
"DAHA ÇOK PUANLARA İHTİYACIMIZ VAR"
Ligde en son oynadıkları Kasımpaşa maçında ilk yarı iyi oynamadıklarını kaydeden Çalımbay, "Ama ikinci yarı gerçekten bütün oyuncularımız mükemmel şekilde oynadı. Orada da iyi bir maç kazandık. Orada taraftarın desteğini unutmamız mümkün değil. Belki de Türkiye’nin en iyi taraftarına sahibiz. Ondan dolayı taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu alınan galibiyetle lig bitmiyor tersi de olsaydı lig bitmeyecekti. Önemli olan istikrar. Bizim istikrarı korumamız gerekiyor. Daha çok puana ihtiyacımız var. Özellikle kendi sahamızda oynadığımız maçları çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Deplasmanlardan da mutlaka puanlarla dönmemiz gerekiyor. Biz o galibiyetten iyi şeyler kazandık. Bizim için kupa ikinci planda. Çünkü biliyorsunuz lig ve kupayı götürmemiz biraz zor olacak bizim için. Kupada final için 2 tane daha engellimiz var. Bunlar için de 4 maç oynamamız gerekiyor. Ancak bazen 2 tane oyuncumuzun eksik olması çok büyük bir problem oluyor. Bu hafta en az 6 tane oyuncumuzdan Çaykur Rizespor maçında yararlanamayacağız. Bunların olmaması bizim için ayrı bir dezavantaj oluyor. Biz devre arası bir transfer yapabilseydik belki takviye ile daha da kuvvetli olduğumuz zaman iki tarafı da rahatlıkla götürme şansımız olurdu" şeklinde konuştu.
"RİZE’DEN MUTLAKA İYİ BİR ŞEKİLDE DÖNMEMİZ GEREKİYOR"
Kendileri için önceliğin lig olduğunu vurgulayan Çalımbay, "Ligde de bu hafta oynayacağımız Çaykur Rizespor maçını çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor ki Kasımpaşa’dan aldığımız puan daha önemli konuma gelsin. Rize benim eski takımım. Çok iyi tanıdığım, iyi bir takım. İyi kadrodan kurulu bir takım. Baktığınız zaman zaten takımın yüzde 90’ı bizim kurduğumuz bir takım. Onun için de nasıl bir maç olacağını çok iyi biliyoruz. Zor maç olacağını biliyoruz. Bunun farkındayız. Mutlaka oradan puan veya puanlarla dönmemiz gerekiyor. Ona göre mücadele etmemiz gerekiyor. Oradaki tek sıkıntımız eksiklerimiz olacak. Bizim için büyük bir dezavantaj olacak. Kim varsa onları götüreceğiz. Kadromuzun hepsini oraya götüreceğiz. Eksiklerimizin yerine oynayacak arkadaşlarımız çok çok daha iyi oynayacaklardır. Çünkü bu maç bizim için hakikaten çok önemli. Bizim oradan mutlaka iyi bir şekilde dönmemiz gerekiyor. Bizi çok büyük bir mücadelenin beklediğini biliyoruz. Takım olarak hazırız. İnşallah oradan da iyi bir şekilde döneceğiz" dedi.