İstanbul Reina'daki terör saldırısından kurtulan isimlerden biri, Suudi Arabistanlı Hasan Kaşıkçı. Ünlü Suudi işadamı Adnan Kaşıkçı'nın yeğeni olan turist, eşi Meryem'le birlikte saldırıdan 40 dakika önce Reina'ya gitti.

Davul sesine benzeyen bir gürültü duyulduğunu aktaran Suudi turist, bir masada kavga çıktığını sandıklarını söyledi. Sonra gece kulübünde birden silah sesleri yükseldi... Eşinin çığlık attığını anlatan Kaşıkçı, "Eşim 'Çocuklarımı istiyorum, eve gitmek istiyorum' dedi. Ben de ona 'Şimdi cenneti düşünmelisin' diye bağırdım" ifadelerini kullandı.

Al Arabiya'ya röportaj veren Suudi turist, Reina'da ateş açan üç saldırgan olduğunu ve bunlardan birinin kadın olduğunu belirtiyor: "Birisi 'Neden o bizi öldürmek istiyor?' diye çığlık attı!" Teröristlerin oldukça eğitimli olduğuna değinen Kaşıkçı, "Rastgele ateş açmadılar, masa masa gezip müşterileri kurşanladılar. Daha sonra diğer hedeflere yöneldiler" diyor. Suudi turiste göre, saldırganlar Arap aksanıyla konuşmuyordu ancak yabancıydılar.

Boğaza atlayarak kurtuldular

Kurşunlardan kaçmak için eşiyle birlikte boğaza atlayan Kaşıkçı, başka bir Suudi kızın da boğaza atlamak isterken öldürüldüğü bilgisini verdi. Suudi turist ve eşi, sudan çıktıktan sonra bir depoya sığındı. İlk iş hemen Cidde'deki kardeşini aradı, kurtarılmayı beklediklerini söyledi ve ailesine veda etti. Suudi yetkililer polisle irtibata geçti ve Kaşıkçı'nın konumu paylaşıldı. Polis tarafından kurtarılan Suudi turist, saklanırken çektiği bir videoyu da internete yükledi.

Suudi genç kızı amcası teşhis etti

Al Arabiya'daki bir başka haberde ise Sahad Semman isimli Suudi Arabistanlı kızın hikayesine yer verildi. Habere göre, ailesinin teşhis ettiği kızın dört kez ateş edilerek öldürüldüğü belirlendi. Semman'ın amcası İstanbul'a genç kızı aramaya geldi. Otele gittiğinde odada sadece pasaportunu buldu. Yetkililerle görüştü ancak bir türlü sonuç çıkmadı, hastaneleri aradığında da yeğenini bulamadı. Sonunda amcaya bir telefon geldi ve teşhis edilemeyen bir genç kızın bilgisi verildi. Amca morga gittiğinde dört kurşuna hedef olan genç kızı teşhis etti.

Sahad Semman'ın cenazesi Medine'ye götürüldü ve son yolculuğuna memleketinde uğurlanacak.

Milliyet