Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri Mehmet Antmen, Samsun’da öldürülen Dr. Kamil Furtun’un sağlıkta dönüşümün ne ilk ne de son kurbanı olmadığını ifade ederek, "Belki de sıra bizlerde. Yılda 30 binin üzerinde sağlık çalışanı şiddete maruz kalıyor" dedi.
Mersin Tabip Odası, Aile Hekimleri Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Birlik Dayanışma Sendikası Temsilciliği üyeleri 3 günlük iş bırakma eylemi ve Samsun’da Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesi nedeniyle sağlıkta yaşanan şiddet ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı.
Mersin Tabip Odası’nda gerçekleştirilen basın açıklamasından önce Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, sağlıkta şiddete maruz kalıp hayatını kaybeden bütün sağlıkçıları andıklarını belirterek, bu durumu protesto etmek için sırtlarını döneceklerini ifade etti. Aile hekimleri 1 dakika boyunca sırtları dönük şekilde durduktan sonra basın açıklamasına geçildi.
Basın açıklamasını okuyan Tabip Odası Genel Sekreteri Antmen, Dr. Kamil Furtun’un sağlıkta dönüşümün ne ilk ne de son kurbanı olmadığını ifade ederek, "Sağlığı piyasaya açmaya çalışan, performans sistemiyle çalışan barışını baltalamak isteyen, sağlığı alınır, satılır bir meta haline getirmek için, sağlık çalışanlarını sözleşmeli köle yapmak için daha kaç hekim ve sağlık çalışanının kurban edilmesi gerekiyor. Yılda 30 binin üzerinde sağlık çalışanı şiddete maruz kalıyor. Belki de sıra bizlerde. Belki de sağlıkta dönüşüm, yönetenlerin istediği hızda gitmiyor ve daha fazla sayıda hekimin kurban edilmesi gerekiyor" diye konuştu.
Türkiye’de 3 gün boyunca iş bırakarak sözleşmelerin feshedilmesini göze aldıklarını söyleyen Antmen, "Aile hekimlerinin eylemlerini, gerçek dışı beyanlarla görmezden gelmeye çalışarak basın açıklamasında ’eyleme katılanları hiçbir şeyden anlamayan, hiçbir şeyden memnun olmayan bir grup marjinaller’ olarak nitelendirilmiş ve eyleme katılan hekim sayısını düşük göstermiştir. Oysa 3 günlük eyleme katılan aile hekimlerinin sayısı çok daha yüksektir. Mesele bilerek ve isteyerek çarpıtılmaktadır. Elimizdeki rakamlara göre, Mersin merkez Akdeniz ilçesinde 16, Toroslar’da 39, Yenişehir’de 10, Mezitli’de 18 olmak üzere Mersin merkezinde hasta bakmayarak, iş bırakma eylemine katılan hekim sayısı 83’tür. Sadece merkezde 83 olan bu sayı ilçeleri de eklediğinde 100’ü geçmektedir" şeklinde konuştu.