Marmara Depreminin 16. yıl dönümünde, deprem şehitleri Gölcük’te yapılan etkinliklerle anıldı, vatandaşlar o gece yaşadıklarını anlattı.
Depremin büyük yıkıma yol açtığı Gölcük Kavaklı sahilinde, depremin 16. yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Anma törenlerine Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve vatandaşlar katıldı. Sahili dolduran vatandaşlar, o gece yaşamını yitirenler için dualar etti. "Depremi bilerek yaşamamız lazım. O gün hava çok sıcaktı. Yakınlarımızdaki tüm evler yıkıldı. Kıyamet kopuyor zannettik. Birbirimizi tutamıyorduk. Her taraf ışıktı. 45 saniyede yerden yere vurulduk. Her yer Duman ve ateşti. Apartmanlar yerinde yoktu. Her yer cesetti. 16 yıl geçti ancak bizim için hep aynı acı. Sevdiklerimizi kaybettik çünkü" diyen depremzede vatandaşlar, o günü unutamadıklarını söyledi.
Törene katılan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ise, "17 Ağustos Depremini hep birlikte yaşadık. Depremin hemen hemen bütün yaralarını sardık. Sahilimiz eskisi ile kıyaslanmayacak bir sahil oldu. Gölcük’ü santim santim işledik. Yapamayacağımız tek şey deprem şehitlerimizi geri getirmektir. Onlar için yapabileceğimiz tek şey onları unutmayacağız. Deprem gerçeğini unutmayacağız. Deprem öldürmüyor. İnsanların vurdumduymazlığı ve hırsı öldürüyor. Deprem gecesi ve sonrasındaki dayanışmayı da unutmamalıyız. En zor zamanımızda birbirimize bu şekilde sarılmayı unutmayacağız. Ancak alınan dersler sayesinde en hızlı müdahale edilen deprem oldu" dedi.