AK Parti’nin 1 Kasım’da tek başına iktidar olması ve Burdur’da birinci parti olması nedeniyle partililer sevinç gösterisinde bulundu.
1 Kasım Genel Seçimleri sonucu AK Parti’nin tek başına iktidar olması ve Burdur’dan iki milletvekili seçilmesi sebebiyle AK Parti İl Teşkilatı, Cumhuriyet Meydanı’nda sevinç gösterisinde bulundu.
Sandıkların açılmasıyla AK Parti İl Binası’nda toplanan partililer, iki milletvekilinin seçilmesi ve Burdur’da birinci parti gelmesi sebebiyle büyük sevinç yaşadı. Slogan ve alkışlarla sevinçlerini paylaşan partililer, defalarca tekbir getirerek, iktidarı kutladı. Sandıkların yüzde yüzünün açılmasından sonra büyük sevinç yaşayan AK Partililer, AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek ve 3. Sıra Milletvekili Adayı Kamil Özcan’la birlikte Gazi Caddesi üzerinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Alkış ve sloganlarla iktidarı kutlayan AK Partililere, bazı vatandaşlar da arabalarıyla korna çalarak destek verdi.
"BU DAVA MİLLETVEKİLLİĞİ DAVASI DEĞİLDİR, MEMLEKET DAVASIDIR"
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan kutlamada konuşan AK Parti İl Başkanı Ömer Bütüner, Ziya Gökalp’in Asker Duası’nı okuyarak, iktidarı kutladı. AK Parti 26. Dönem Burdur Milletvekili Adayı Kamil Özcan, “Beraberce köy köy dolaşarak bu kutlu güne hep beraber eriştik. Bakın ne söyledim, bu dava milletvekilliği davası değildir, memleket davasıdır dedik ve sonuca eriştik” diye konuştu.
"MİLLETİN VERDİĞİ MESAJ, ’YÜRÜ RECEP TAYYİP ERDOĞAN, YÜRÜ AHMET DAVUTOĞLU’"
AK Parti 22, 23, 24. Dönem Burdur Milletvekili ve 26. Dönem’de yeniden seçilen Bayram Özçelik ise, “Bu millet için oyun oynamak isteyenlere, bu milletin geleceğini teminat altına alması adına Türk milleti sandıkta el koymuştur. Allah’ın izniyle bize öncülük eden genel başkanlarımızla, kurucu genel başkanımızla, Başbakanımızla, Cumhurbaşkanımızla, bu milleti 1 Kasım’dan sonra kimse durduramayacak, kimse engelleyemeyecektir. Bakın 3 Kasım 2002, 1 Kasım’da da tarih yazdık. Diyorsunuz ki, milletin verdiği mesaj, yürü Recep Tayyip Erdoğan, yürü Ahmet Davutoğlu” dedi.
"ŞU AN HAMD ETME ZAMANI"
AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek de, “Şu an Allah’a hamd etme zamanı, siz fedakar kardeşlerimizin, canla başla çalışmaları sonucunda aldığımız bu kutlu zaferi, yine bize yakışır bir şekilde kutlamanın elbette birlikte huzurunu ve sevincini yaşıyoruz” diye konuştu. Konuşmalardan sonra AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Bayram Özçelik ve Kamil Özcan, partililerin tebriklerini kabul etti.