Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın bıçaklanarak öldürülmesi ve yakılması, Manisa Celal Bayar Üniversitesinde okuyan üniversite öğrencilerinde korkuya neden oldu. 155 Nolu Özel Denetimli Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Yusuf Enli’nin, otobüslerin 24 saat kamera ile izlendiğini belirten açıklaması, öğrencileri rahatlatırken, Enli, Manisa’da böyle bir olaya kesinlikle müsaade etmeyeceklerine dikkat çekti.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)’nde okuyan öğrenciler arasında ‘Özgecan’ın başına gelen benim de başıma gelebilir mi?’ korkusu yaygınlaşırken, öğrencileri rahatlatan açıklama 155 Nolu Özel Denetimli Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Yusuf Enli’den geldi. Başkan Enli, “Bizim arabalarımız 24 saat kamera sistemi ile görüntü alınabilen, direk seyredilebilen sisteme sahip ve 4 bayan tarafından sürekli izleniyor” dedi.
Şuana kadar Manisa’da böyle bir olayla karşılaşmadıklarını kaydeden Enli, “Allah’a şükür şuana da kadar da asla bir sarkıntılık olayı olmadı. Minibüste de olmadı halk otobüsüne geçişimizde de olmadı. Bizim için çok sevindirici. Manisa’da müdahale edecek bir durum yaşamadık. Ara sıra fazla sıkışıklıktan dolayı müşterimiz bize özellikle ikaz ettiği durumlar oluyor. Bunlarda ayakta çok yolcu gittiği zaman oluyor. Tabi ki kızımıza üzüldük. Bir minibüsçünün adının geçmesi gerçekten Türkiye’deki bütün şoför esnafını ve özel halk otobüsleri esnafını derinden yaralamıştır. Ama Allah’a bin şükür 23 senedir şoförler odası başkanıyım, 4 senedir de kooperatif başkanlığı yapıyorum. Böyle bir olayla asla karşılaşmadık. Böyle bir olayın olmasına asla müsaade etmeyiz. Çünkü 24 saat arabaları içinden izliyoruz ve eğer güzergah değiştiriyorsa anında müdahale etme olanağımız var. Kolay kolay güzergah dışına çıkamazlar. Güzergah değişikliği bir tek sebeple yapılır. Oda Ulaşım Daire Başkanlığımız eğer bir yolun kapanması veya bir değişikliğinden dolayı şu saatten, şu saate kadar bu güzergahı takip edin şeklinde söyler. İkinci bir talimat gelene kadar oradan geçeriz. Asla Manisa’da yaşamadık. Yaşamayacağız” şeklinde konuştu.
TAKSİLERE PANİK BUTONU KURAMIYORUZ
Başkan Enli, 11 Şubat 2013 yılında Manisa’da öldürülen taksicinin ardından gündeme gelen taksilere panik butonu sisteminin uygulamaya koyamadıklarını belirterek, “Her şeyden önce Türk halkının bir özelliği var. Bundan vazgeçemiyoruz. O acının yaşandığından bir hafta sonra taksicilerle bir araya geldik. Yaptığımız toplantıya 168 adet taksi durağımız olmasına rağmen, bu sorunları tartışmak için gelen sayı taksici sayısı 40’ı geçmedi. Çok kaderci bir milletiz. O günlük yaşantıdan sonra her şeyi unutabiliyoruz. Tedbirin nasıl alınacağını anlatmamıza rağmen para harcanacağı için pek sıcak bakmıyorlar. Bizim getireceğimiz sistem bugün İzmir’de var. Bizde maalesef taksiciler çok para kazanmadığı için bu sistemi kuramıyoruz. Yapacağımız düzenlemeler havada kaldı. Herkes oda tarafından yapılmasını istiyor. Kimse de aidat ödemiyor” şeklinde konuştu.