ZONGULDAK (AA) - Diyarbakır'da teröristlerce şehit edilen polis memuru Tansu Aydın'ın kız kardeşi Banu İlleez, şehit polis memurunun ilk eşinden olan kızını yaklaşık 1,5 yıldır görmediğini belirterek, "Kardeşim evladına hasretle gitti ve bizi asıl üzen acı budur. Bu konuda Adalet Bakanlığından yardım ve kardeşimin çocuğu babasını tanısın istiyoruz" dedi. 

İlleez, gazetecilere yaptığı açıklamada duydukları kederin "tarifinin mümkün olmadığını" söyledi. 

Aydın'ı kaybetmekten duydukları üzüntü kadar kardeşinin 5 yaşındaki kızını göremeden şehit olmasının acısını yaşadıklarını dile getiren İlleez, şöyle konuştu:   

"Mahkeme kararına uymayan ilk eşi, kardeşime çocuğunu teslim etmemiştir. İcra yoluyla yavrusuna kavuşmayı bekleyen kardeşim, izninin dolmasının ardından görev yerine dönmüştür. Kardeşimin hasret gittiği evladına, şehidimizin huzur içerisinde uyuması için en kısa sürede kavuşmayı bekliyoruz. Bu konuda Adalet Bakanlığından yardım talep ediyoruz. Aydın ailesi olarak terörü lanetliyoruz. Ülkemizin huzur içerisinde olmasını temenni ediyoruz. Şehit ailelerine Allah'tan sabır diliyoruz."

-"Boşandıktan sonra kardeşim çocuğunu göremedi"

Şehit polis memuru Tansu Aydın'ın 26 Şubat 2014'te eski eşiyle anlaşamadıkları için boşandığını anlatan İlleez, "İlk eşi mahkemenin tayin ettiği süreçte çocuğu teslim etmedi. İki haftada bir görüşmesi gerekirken eski eşi, kardeşime çocuğunu teslim etmedi. Boşandıktan sonra kardeşim çocuğunu hiç göremedi. Eski eşi çocuğunu Afyonkarahisar'a götürdü. Kardeşim izin almadan önce çocuğunu görmek için haber gönderdi '1 Temmuz itibarıyla mahkeme kararıyla almak istediğini' bildirdi" diye konuştu. 

Aydın'ın çocuğunu almak üzere Afyonkarahisar'a giderken trafik kazası geçirmesi üzerine randevu saatine yetişmek için yola taksiyle devam ettiğini kaydeden İlleez, kardeşi ile arasında geçen konuşmayı şu sözlerle aktardı:

"Bana, 'Ablacığım tek korkum kaza geçirdiğim için çocuğumun teslim saatine yetişemeyecek olmamdı' dedi. Gittiğinde çocuğu getirmemişler. Daha sonra kardeşim karakola gidiyor ve mahkeme kararı istiyorlar. Üç gün oralarda kaldı. 'İcra kanalıyla alabileceği' söylenmiş. Yazışmalar uzayınca Antalya'ya yanıma döndü. Bu süreçte oraya gidip geliyordu ancak çocuğunu göremedi. Benden ayrılacağı gece 'Abla ben çocuğumu ne zaman göreceğim, nasıl gideceğim abla bana yardım et' dedi. Ben bundan sonra gücümü toplayıp kardeşimin yarım kalan işlerini tamamlayacağım, evladının babasını tanıması için elimden gelen her şeyi yapacağım."

Kardeşinin iyi bir baba, evlat ve kardeş olduğunu dile getiren İlleez, "Evlendiği eşinin iki çocuğuna bakıyordu. Kardeşim evladına hasretle gitti ve bizi asıl bizi üzen acı budur. Bu konuda Adalet Bakanlığından yardım ve kardeşimin çocuğu babasını tanısın istiyoruz. Kardeşim çocuğunu göremedi, asıl acı budur. Şehit olduğuna mı evladını göremediğine mi yanalım. En çok isteği evladına kavuşabilmekti" ifadesini kullandı. 

İlleez, kardeşinin, eşi Vu Yhuy Tuanvi ile kendisini ziyareti sırasında Antalya'da tanıştığını belirterek, "Birbirlerini sevdiler, çocukları Tansu'yu çok sevdi. Birden evlenmeye karar verdiler. Diyarbakır'a kardeşimin yanına gitti ve evlendiler. Daha sonra tatilini geçirmek için benim yanıma geldiler. Bu süreçte hep beraberdik. Çocukları kardeşimi baba kabul ediyordu. Eşinin içinde farklı bir acı var. Eşinin net bir planı yok ama ben yanımdan onları ayırmayacağım" diye konuştu.

Eşler boşansa bile çocukların anne babalarından boşanmasının söz konusu olamayacağını vurgulayan İlleez, "Onun tek bir babası var o da şehit polis memuru Tansu Aydın'dır" dedi. 

Diyarbakır'da 23 Temmuz'da kaza ihbarı üzerine gittikleri Şehitlik semtinde silahlı saldırıya uğrayan trafik polislerinden Tansu Aydın hayatını kaybetmişti.