Eski Vali Özdemir Hanoğlu’nun eşi Gönül Hanoğlu, 18 yıl sonra Kastamonu’yu ziyaret ederek hasret giderdi.
1993-1996 tarihleri arasında Kastamonu Valisi olarak görev yapan Özdemir Hanoğlu’nun eşi Gönül Hanoğlu, 18 yıl sonra Kız Meslek Lisesi’nde görev yaptığı öğretmen arkadaşları ile bir araya geldi. Cem Sultan Bedesteninde arkadaşlarıyla hasret giden Gönül Hanoğlu, “1993-1996 yılları arasında eşimin görevi dolayısı ile Kastamonu’da görev yaptım. Birçok değişik yerde görev nedeniyle bulunmamıza rağmen Kastamonu, bizim için her zaman müstesna bir ayrıcalığı olmuştur. Kastamonu’da görev yaptığımız yıllar, halkımızın bize göstermiş misafirperverliği, kültürü, tarihi doğası kısaca her şeyi ile hayatımızın unutulmaz bir dönemiydi. Ayrıca yıllarca görev yaptığım Kız Meslek Lisesi’nin isminin 10 Aralık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesine de ayrıca çok mutlu oldum. Bilindiği gibi 1994 yılında Cumhuriyetimizin 75. Yılı etkinlikleri sırasında yine bir kadın mitingi yapılmıştı. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in de katıldığı Nasrullah Meydanı’nda ki o mitingi unutmamız mümkün değildi. Bu günde Kastamonu’da görev yaptığımız öğretmen arkadaşlarımla bir arada olmanın sevincini, heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum. Eşimin Valilik görevi yaptığı dönemde Kız Meslek Lisesinde, 1992-1996 yıllarında ben de öğretmenlik görevimi yaptım. Ve sadece Gönül öğretmen olarak görev yaptığım o günlerin anılarını ve yaşadığım yakın ve samimi dostlukları da hiç bir zaman unutamıyorum. Bugün de arkadaşlarımla bir arada olmanın gururunu yaşıyorum” dedi.
Gönül Hanoğlu, Kastamonu’nun sahip olduğu doğası ile Ilgaz Dağının güzelliklerini tekrar görmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Yemek programına katılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan ise, 18 yıl sonra Kastamonu’ya yapılan ziyaretten dolayı mutlu olduklarını belirterek, Kastamonu’nun yöresel kültürünü yansıtan kitap ve yöresel ürünlerden oluşturulan hediye sepetini Gönül Hanoğlu’na takdim etti.