Elazığ Müftülüğü tarafından imam hatip okullarına gitmek isteyen veya hafızlık yapmak isteyen kız öğrenciler için taşımalı eğitim veriliyor.
Hafız olmak isteyen ve İmam Hatip Okullarına kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin 134 tanesinden, 30’u taşımalı eğitimle Elazığ İl Müftülüğüne bağlı Hacı Sıdıka Dumandağ Yatılı Kız Kur’an Kursunda eğitim görüyor. Elazığ İl Müftülüğü tarafından sağlanan servislerle sabahleyin ulaşımı sağlanan öğrenciler, ikindi tekrar evlerine servislerle bırakılıyor. Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör, 30 kız öğrencinin Kur’an eğitimlerini alabilmesi adına, il merkezinden alınarak Elazığ İl Müftülüğü’ne bağlı Hacı Sıdıka Dumandağ Yatılı Kız Kur’an Kursuna taşımalı olarak getirildiğini söyledi. Şu ana kadar bu çalışma doğrultusunda kurs içerisinde 46 tane hafız yetiştiğini söyleyen İl Müftüsü Peyami Güngör, "Tabi bu Kur’an kursumuzun bir özelliği var. Daha doğrusu ilimizde 3 yıldan beri yaptığımız taşımalı eğitim verilmektedir. Burada imam hatip okuluna giden çocuklarımızı daha 4. sınıftan 5. sınıfa giderken onları özel bir eğitimi tabi tutmak maksadıyla evlerinden alarak sabahleyin servislerle bu kuran kursumuza getiriyoruz. Çocuklarımız burada kuran eğitimi görüyorlar. Öğle yemeklerini de bu kuran kursunda yiyorlar. Daha sonra da ikindiye doğru tekrar bu çocuklarımız götürüyoruz. Tabi bunda maksat, bunların özel bir eğitim almasıdır. Bunların şartı imam hatip okuluna gitmek ve hafızlık yapmak şartı vardır. Hafızlık yapma niyetinde olan çocuklarımızı bu taşımalı eğitime alıyoruz. Bu çocuklarımız inşallah bir çoğu İmam Hatip Okuluna yeni kayıt olacaklar. Bu çocuklarımız daha sonrada hafızlığa tam başladığı zamanda bir yıl okullarına ara verdirip bu Kur’an kursumuzda tamamen yatılı kalarak hafızlıklarını bitirdikten sonra tekrar okullarına devam edecekler. Böyle bir imkanda var" dedi.
"134 ÖĞRENCİDEN 30’U TAŞIMALI EĞİTİMLE GELİYOR"
Okuldaki öğrenciler hakkında bilgi aktaran Peyami Güngör, "Şu an kursumuzda hafızlık yapmakta olan 69 öğrencimiz var. Hafızlık temel Kur’an kursunda 35, taşımalı olarak da şu anda 30 öğrencimiz gidip geliyor. Toplamda 134 tane öğrencimiz bu kursumuzda eğitim görüyor. Bunların 104 tanesi yatılı olarak eğitim görmektedir. 30 tanesi de taşımalı olarak gelip eğitim almaktadır. Geçen sene taşımalı olarak getirdiğimiz öğrencilerimizi bu sene yatılı olarak aldık. Onlar yatılı kalıyorlar. Bu yıl ki taşımalı öğrencilerimizde inşallah seneye yatılı olarak alacağız ve hafızlıklarına başlamış olacaklar. Bu Kur’an kursumuzu yaptıran hayırseverlerimize ve devamını sağlayanlara teşekkür ediyoruz. Bu hayırlı hizmetlerin de devamı için halkımızın cemaatimizin desteklerini bekliyoruz" diye konuştu.
Taşımalı eğitimle kursa gelen öğrencilerden Vildan Kılıç ise, "Buraya iyi bir hafız olabilmek için geldim. Bu sene yatılı Kur’an kursunda yer kalmadığı için taşımalı eğitimle gelip gidiyorum. Burada çok iyi Kur’an dersi veriyorlar. Kur’anı ilk defa bu kadar erken öğrendim. Önceki yıllardan daha iyi anladığımı öğrendim. Buranın bana çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.