ORDU (AA) - Ordu'da, Ramazan ve Kurban bayramlarında ziyarete gelen çocuklara mendil verme geleneği sürdürülüyor.

Ünye ilçesinde bayram ziyaretine gelenlere mendil hediye eden Muharrem Canbulat, AA muhabirine, bayram gelenek ve göreneklerinin değişikliğe uğradığını, bazılarının ise tamamen unutulduğunu söyledi.

Kentleşmenin yaygınlaşması ve teknolojideki hızlı değişimin geleneklerin unutulmasında önemli rol oynadığını belirten Canbulat, bu kapsamda bayramlarda ziyarete gelen çocuklara mendil verme geleneğinin de artık nerdeyse bitme noktasına geldiğini dile getirdi.

Canbulat, mendilin eskiden bir ihtiyaç olduğunu, herkesin cebinde mutlaka bir mendil taşıdığını anlatarak, "Teknolojik gelişmeye paralel yaygınlaşan kağıt ve ıslak mendiller nedeniyle artık bu alışkanlık unutuldu" dedi.

75 yaşındaki Muharrem Canbulat ise geçmiş yıllarda bayramlaşmaya gelen küçük çocuklara mendil hediye etmenin ayrı önemi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bayram ziyaretlerinin en güzel yanı, yaşlı büyüklerin ya da akrabaların evlerine gidildiğinde şekerle birlikte cebinize mendil konulmasıydı. Çocukluğumdan beri bizim ailede bayram ziyaretine gelen çocuklara mendil verilir. Mendilin içerisine ise bayram harçlığını koyarlar. Günümüzde hızlı kentleşmeyle değişen ya da ortadan kalkan pek çok adet gibi büyükler tarafından bayramlaşmaya gelen çocuklara, torunlara mendil verme geleneği de unutulmaya yüz tuttu."