Kırşehir’in Kaman İlçesi Gençlik Merkezi tarafından öğrencilere algoritma, programlama, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik alanlarda eğitimler veriliyor.

Verilen eğitimler kapsamında İlçe Gençlik Merkezi ‘Kod Adı 2023’ projesini başlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilin gençlik merkezlerinde uygulamaya sunulan "Kod Adı 2023 Projesi" kapsamında Kaman Gençlik Merkezi’nde öğrencilere algoritma, programlama, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik alanlarda eğitimler veriliyor.

Kaman Gençlik Merkezinde başlatılan eğitim programına 12-15 yaş aralığındaki gençler katılırken, proje sayesinde tamamen yerli ve milli yazılımın geliştirilmesi amaçlanıyor.

Kaman Gençlik Merkezi Müdürü Cengiz Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığınca uygulamaya konulan projenin, ülkenin geleceği açısından çok

önemli yeri olduğunu belirtti.

Arslan açıklamasında, “Kaman Gençlik Merkezi’nde bu projenin eğitimini alan 20 gencimiz var. Teknoloji devrinde yaşıyoruz ve içinde bulunduğumuz süreçte milli yazılımların ne kadar önemli olduğunu askeri, sanayi, web, mobil ve bilgisayar uygulamaları gibi konularda görmekteyiz.

Başarılı olan öğrencilerimizi ASELSAN, TUBİTAK gibi yerlere yönlendirerek, daha donanımlı eğitimler almalarını istiyoruz"dedi.

Merkezin bilgisayar öğretmeni Raşit Keten ise ülke genelinde kullanılan yazılım programlarının, tamamen yerli ve milli olmasının hedeflendiğini vurguladı. Keten, "Bugün sadece sosyal medya sayesinde, milyarlarca dolar gelir elde ediliyor. Biz de kendi yazılımlarımızı, uygulamalarımızı oluşturarak ülkemize faydalı olacağız" diye konuştu.