ARTVİN (AA) - Artvin'de, kentin marka değerini yükseltmek, turizm potansiyelini artırmak ve turizmden hak ettiği payı alabilmesi amacıyla "Turizm Çalıştayı" düzenlendi.

Artvin Valiliği ile Artvin Çoruh Üniversitesince Nihat Gökyiğit Kongre Merkezi'nde düzenlenen çalıştaya, Vali Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu, Vali Yardımcısı Hasan Ongu, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, kaymakamlar, akademiyseler, sivil toplum kuruluş temsilcileri, turizm ve seyehat acenteleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Vali Cirit, burada yaptığı konuşmada, Artvin'in bağrında barındırdığı tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle ekoturizmin ve doğa turizminin keşfedilmemiş başşehri olduğunu söyledi.

Yaklaşık 1,5 yıldır Artvin'de olduğunu dile getiren Vali Cirit, şöyle devam etti:

"Artvin tanıtımı denildiğinde sadece geniş ürün yelpazesini ya da gastronomisini tanıtalım diye yola çıkmadık. Çünkü hemen her ilimiz bunu yapmakta. Biz turizmin kültürle anlamlı hale geleceğini bilmekteyiz. Her organizasyonumuzda unutulmaya yüz tutan kültürel değerlerimizi ortaya çıkarmaya çalıştık. Amatör bir ruhla ve profesyonel bakış açısı ile bunu yapmaya çalıştı ve ziyaret edeceklere dedik ki, eğer ilimizi ziyaret edecekseniz sadece muhteşem görselliğimizi görüp gitmeyeceksiniz, bizi ve kültürümüzü de tanıyacak, tekrar ve tekrar gelmek üzere bizden ayrılacaksınız. Bunun için de küçük ve samimi dokunuşlarla yolumuza devam etmekteyiz."

Milletvekili Kışla ise turizm yatırımı konusunda fizibil projeleri bulup yatırıma sunmak istediklerini kaydederek, "Biz turizm yatırımı yapacak müteşebbisleri fizibil projelerle buluşturup turizm yatırımı yaptırabilirsek buraya nasıl turistin geleceğini onlar bulur ve bilir. Bizim eksikliğimiz burada; bunu elbirliğiyle ürüne dönüştürebilmek. Buradaki fikirler bize ışık tutacak ve bu işin, bu fikirlerin takipçisi olacağız. Sektör kendi işine sahip çıkmalı. Bugün konuştuğumuzu yarın konuşmamalıyız. Yarın bir ay sonrasını konuşmalıyız. Her gün ileriye dönük planları konuşmalıyız. Bir projeyi uygulanır hale getirmek için bu işin takipçisi özel sektör olmalı" diye konuştu.

Belediye Başkanı Kocatepe ise Artvin turizmini geliştirmek için öncelikle bir master planın hazırlanması gerektiğini söyledi.