AYNUR TATTERSALL - WIMBLEDON /

Wimbledon Tenis Turnuvası'nın tek erkekler yarı final karşılaşmasında Sırp Novak Djokovic, Fransız Richard Gasquet'ı yenerek finale yükseldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkeklerde 1 numaralı seri başı ve son şampiyon Novak Djokovic, 20 numaralı seri başı Richard Gasquet'ı 3-0 yenerek finale yükseldi.

Merkez kortta oynanan maçta Wimbledon'da yarı final oynamayı hak kazanan ikinci Fransız olan Richard Gasquet ile karşılaşan 28 yaşındaki Novak Djokovic, büyük çekişmeye sahne olan ve 2 saat 21 dakika süren karşılaşmayı 7-6 6-4 ve 6-4 aldığı setlerle 3-0 kazanarak turnuvada dördüncü kez, grand slam kariyerinde ise 17. kez adını yarı finale yazdırdı.

DJOKOVİC 4. KEZ WIMBLEDON FİNALİNDE

Daha önce Roland Garros, Miami ve ATP World Tour'da karşı karşıya gelen ikiliden Djokovic'in, oynadıkları toplam 12 maçta 11 üstünlüğü bulunuyordu.

Kariyerinde dördüncü kez Wimbledon finaline yükselen Sırp Novak Djokovic, Roger Federer ile Andy Murray ikilisinin galibi ile Pazar günü final oynayacak.