Adana'da birlikte yaşadığı kadını öldüren oğlundan intikam almak isterken yanlışlıkla komşu evine ateş ederek 14 yaşındaki Aleyna Erbil'i öldüren 51 yaşındaki Mehmet Çaktır hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Konya'nın Çumra İlçesi'nde geçen 6 Eylül'de 26 yaşındaki Osman Ebrail Çaktır, kendilerini terk eden babası Mehmet Çaktır'ın 15 yıldan bu yana birlikte yaşadığı 39 yaşındaki Birgül Taş'ı av tüfeğiyle başına ateş ederek öldürdü. Memleketi Adana'ya kaçmaya çalışan Osman Ebrail Çaktır, yolda yakalandı. Tutuklanan Çaktır, İlk ifadesinde, "Babam ben küçükken o kadınla kaçıp Çumra'ya yerleşti. Annem ve kardeşlerimle çok sıkıntılar çektik. Babam bir kere bile olsun bana 'seni seviyorum oğlum' demedi. O kadın aramıza girdi. Biz çok yalnız kaldık. Yıllarca içimde biriktirmişim" dedi.

İNTİKAM İÇİN ADANA'YA GELDİ

İlk eşinden katil zanlısı Çaktır ile birlikte 4 çocuğu olan baba Mehmet Çaktır, cinayetin ardından çocuklarından intikam almak için Adana'ya geldi. Mehmet Çaktır, çocuklarının yaşadığı Sümer Mahallesi'nde gündüz keşif yaptı. Akşam tekrar mahalleye gelen ve alkollü olan Mehmet Çaktır, evleri karıştırınca Faruk Erbil'e ait eve ateş açtıktan sonra kaçtı. Saldırıda kanepede uzanan Erbil'in kızı Aleyna Erbil ağır yaralandı. Seyhan Uygulama Hastanesi'nde tedaviye alınan genç kız, yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı.

"KORKUTMAK İÇİN ATEŞ ETTİM"

Görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis, saldırganın plakası 42 ile başlayan bir otomobil ile kaçtığını belirledi. Çalışmalarını devam ettiren polis, aynı sokakta oturan Barış Çaktır'a ulaştı. Barış Çaktır, saldırının kendilerine yapılmak istendiğini söyleyerek, babalarının kendilerini tehdit ettiğini söyledi. Bunun üzerine Konya'nın Çumra İlçesi'ne giden polis Mehmet Çaktır'ı gözaltına alarak Adana'ya getirdi. Tutuklanan Mehmet Çaktır, resmi nikahlı eşinden 15 yıldır ayrı yaşadığını belirterek, "Bu nedenle nikahlı eşim ve çocuklarım bana husumet besliyordu. Oğlum Osman, beraber yaşadığım Birgül Taş'ı öldürdükten sonra diğer oğlum beni arayarak şikayetçi olmamam konusunda tehdit etti. Aldığım alkolün etkisiyle eşime ait olduğunu düşündüğüm eve doğru korkutmak amacıyla ateş ettim. Amacım kimseyi öldürmek değildi, pişmanım" diye savunma yaptı.

İDDİANAME TAMAMLANDI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini tamamladı. Savcı, Mehmet Çaktır hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası isterken haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını talep etti. Mehmet Çaktır önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.