Adıyaman Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi binasıyla ilgili Adıyaman Üniversitesi akademik ve idari birimlerden oluşan inceleme ve değerlendirme heyetinin araştırmaları sonuçlandı.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün direktif ve talimatları ile mevcut sağlık tesislerinin genel durumu ve halkın ihtiyaçları ele alınarak yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda, mezkûr binanın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak kullanılmasının daha uygun olacağı ortaya çıktığı belirtildi.
Yapılan açıklamaya göre, Adıyaman’ın merkezinde 2012 yılından itibaren hizmet veren Adıyaman Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi binası, kamuoyu 0tarafından da bilindiği gibi İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile yapılan mutabakat sonucu 21.06.2015 tarihinde Adıyaman’a yeni yapılan 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasına taşındı.
Halkın ihtiyaçları ele alınıp, İlin mevcut sağlık tesislerinin genel durumu ve Adıyaman Üniversitesi’nin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yapılan araştırma sonucunda, Adıyaman Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi binasının Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak kullanılması uygun görüldü. Toplumun kolay ulaşabileceği ve Mimari projesi hastane olarak tasarlanarak 3 yıl önce hizmete giren Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Binası, 19 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olup 186 yatak olan kapasitesi istenildiği takdirde 280 yatak kapasitesine ulaşabileceği son yapılan tespitler arasında yer aldı.